Un jutjat suspén cautelarment la moció de censura a Loriguilla

L'actual equip de govern, de Ciutadans, al·lega un incompliment de la llei antitransfuguisme per a paralitzar la iniciativa dels exregidors socialistes i populars

Façana de l'Ajuntament de Loriguilla, a la comarca de Camp del Túria
Façana de l'Ajuntament de Loriguilla, a la comarca de Camp de Túria

Dos exregidors del PSPV i tres del PP van pactar la setmana passada una moció de censura a Loriguilla, al Camp de Túria, que deixaria sense l'alcaldia a Ciutadans. En cas de reeixir la iniciativa, els dos grups de regidors s'alternarien en l'alcaldia sis mesos cadascun fins a la pròxima convocatòria electoral.

La moció, que no té el vistiplau de la direcció socialista ni la popular, s'havia de debatre i votar dimarts que ve en un ple extraordinari. El jutjat número 8 de València, però, ha suspés aquest divendres de manera cautelar i "amb caràcter d'urgència" aquest ple a petició de l'actual equip de govern encapçalat per l'alcalde Sergio Alfaro, segons ha avançat Valencia Plaza.

La regidora de Ciutadans Aurora Besteiro ha presentat un recurs per a paralitzar la moció i des de la formació taronja al·leguen que s'incompleix la llei antitransfuguisme, perquè els edils que han abandonat el seu grup i ara formen part del no adscrits podrien millorar la seua situació arran del canvi de govern i fins i tot rebre una remuneració.

El jutge escoltarà els regidors i regidores que han signat l'acord i també ha demanat a l'Ajuntament que presente les al·legacions que considere en un termini de cinc dies.

També et pot interessar

stats