La moció de censura d'Agres ix avant amb els vots del PP i un trànsfuga del PSPV-PSOE

L'exregidor socialista passarà a ser el nou alcalde de la localitat del Comtat.

Celebració del ple de moció de censura a l'alcalde d'Agres
Celebració del ple de moció de censura a l'alcalde d'Agres

La moció de censura que havien presentat els tres regidors del PP de la localitat d'Agres, a la comarca del Comtat, juntament amb un regidor trànsfuga del PSPV-PSOE, ha eixit avant amb els vots dels quatre involucrats. D'aquesta forma, han aconseguit apartar de l'alcaldia Josep Manuel Francés, fins ara primer edil del municipi i pertanyent al grup polític Compromís.

Ara, el nou alcalde d'Agres serà Rafael Sanjuan Fernández, que passarà a ser regidor no adscrit i que deixa sense representació a l'Ajuntament el grup PSPV-PSOE.

Respecte a la moció de censura, el grup Compromís havia sol·licitat la suspensió de la convocatòria del ple, perquè considerava que un regidor no adscrit que havia dimitit de les seues funcions de govern, no té dret a modificar, incrementar i adquirir l'estatus polític d'alcalde. No obstant això, des de la secretaria no han vist motiu suficient per a acceptar aquest recurs i, finalment, el ple s'ha celebrat amb normalitat.

Des de Compromís, Josep Manuel Francés ha assegurat, en una entrevista en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia, que el principal motiu pel qual s'ha presentat la moció de censura és pels pressupostos, que no es van poder aprovar per no comptar amb la majoria que donava aquest regidor socialista, i per la retribució que s'havia posat l'alcalde, de 650 euros, la qual considerava que es trobava d’acord amb l'horari setmanal que feia en les tasques de gestió del municipi.

Un nou alcalde sense arrels als municipi

Francés ha volgut denunciar que el nou alcalde no és una persona arrelada al municipi, que s'ha aprofitat d'una situació d'incertesa en un dels grups polítics del municipi, per a accedir a un càrrec públic.

Per aquest motiu, ha explicat que ara, després que haja eixit avant la moció de censura, recorreran a la via judicial per a tractar de revertir aquesta situació.

També et pot interessar

stats