El ministre Alberto Garzón no es presentarà en les llistes per al 23J

El coordinador federal d'EU s'aparta del Congrés, però participarà activament en la campanya del Moviment Sumar, de Yolanda Díaz

El coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, en una imatge d'arxiu
El coordinador federal d'EU, Alberto Garzón, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El ministre de Consum i coordinador federal d'Esquerra Unida (EU), Alberto Garzón, no repetirà com a candidat en les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Tot i això, seguirà al capdavant del partit i participarà en la campanya ajudant el Moviment Sumar, que lidera la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Fonts d'EU han confirmat a Efe que Garzón canviarà de rol polític en la pròxima legislatura i no es presentarà com a diputat al Congrés. Va comunicar la decisió a la direcció del partit i a Díaz dimarts passat, després de conéixer l'avançament electoral per al 23J anunciat pel president del govern, Pedro Sánchez, arran la castanyada de l'esquerra el 28M.

En un comunicat fet públic pocs minuts després, Garzón confirma la decisió, que ha sigut "molt meditada". No obstant això, assenyala que continuarà treballant a Sumar "per a fer a Yolanda Díaz presidenta del país". El titular de Consum considera que la nova etapa impulsada per Sumar necessita nous perfils i, per això, ha decidit fer un pas arrere i continuar donant suport al projecte des de la coordinació federal d'EU.

Fa dotze anys que Garzón està en primera línia política i huit que lidera EU. Va participar en el moviment del 15M i va ser el diputat més jove en les eleccions de 2011.

També et pot interessar

stats