La ministra Maroto retrau les declaracions de Garzón sobre el consum de carn: "Estem farts que ens diguen el que no hem de fer"

Demana no despertar "alarmes" sobre els viatges a Espanya i creu que cal donar una imatge més compensada de la situació que no se centre només en l'augment de la incidència

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en una imatge d'arxiu / A. Pérez Meca (Europa Press)

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, s'ha afegit al corrent de detractors dins del govern espanyol contra la proposta del ministre de Consum, Alberto Garzón, per a reduir el consum de carn a fi de millorar la salut i el medi ambient. "Estem ja una miqueta cansats que ens diguen el que no hem de fer. Amb moderació, tot és saludable", ha explicat en una entrevista a RNE en línia amb la postura del sector socialista del govern de coalició. Primer, el ministre d'Agricultura valorava com a "absolutament fora de lloc" la iniciativa de Garzón i l'acusava d'assenyalar amb el dit el sector carni. I després, el cap de l'executiu mateix, Pedro Sánchez, mediava en la controvèrsia "en termes personals", apostant per una bona xulla al punt com una recepta "imbatible".

Maroto ha arreplegat aquest divendres el testimoni de les crítiques internes del govern contra el seu ministre. Considera que les campanyes de publicitat "cal fer-les sempre en positiu" i ha recordat que ja va criticar la campanya de Garzón que alertava que "El sucre mata".

Preguntada per si Garzón hauria d'abandonar el govern, Maroto no ha volgut entrar en això i s'ha limitat a assenyalar que la coordinació entre ministeris és "molt important", perquè el que es fa en un departament "pot influir en un altre".

No despertar alarmes per a no dissuadir el turisme

En l'àmbit de les seues competències, Maroto ha demanat no despertar "alarmes" sobre els viatges a Espanya perquè s'està accelerant la vacunació contra la Covid i no hi ha pressió hospitalària malgrat l'augment de la incidència acumulada.

L'empitjorament de la situació epidemiològica ha portat França a desconsellar a la ciutadania que viatge a Espanya. Preguntada per aquest fet en una entrevista en RNE, Maroto ha subratllat que els governs han d'actuar amb "prudència, coordinar-se i no despertar alarmes" perquè ja existeixen protocols com el certificat Covid, "que dona confiança per a viatjar segur".

"Abans de fer qualsevol mena de recomanacions, el primer és actuar amb prudència", ha emfatitzat Maroto, que ha afegit que la situació real a Espanya "no es pot mesurar només per la incidència acumulada" quan més del 40% de la població està ja vacunada i no existeix pressió hospitalària.

Maroto ha explicat que creu que "s'està posant molt el focus" en imatges d'Espanya que són "l'excepció", perquè la població espanyola s'està comportant de manera "molt prudent" i considera que caldria equilibrar la fotografia incorporant als mitjans de comunicació aquells que "ens comportem bé i complim les normes".

També et pot interessar

stats