El Ministeri de Treball portarà al Consell de Ministres el reconeixement de l’atur a les empleades de la llar

Yolanda Díaz declara “que privar a un col·lectiu de dones treballadores dels drets que té la resta de treballadors és absolutament discriminatori"

Concentració de treballadores de la llar a Madrid
Concentració de treballadores de la llar a Madrid / Europa Press
02 de setembre 2022 - 18:33

El Ministeri de Treball i Economia Social vol portar al pròxim Consell de Ministres del 6 de setembre el reconeixement de l’atur per a les empleades de la llar, segons ha avançat en roda de premsa el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez. Ha assenyalat que la intenció de l'executiu és regularitzar aquestes professionals, no sols amb el reconeixement de la prestació per desocupació i el subsidi, sinó també per "altres discriminacions".

La mateixa ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, s’ha referit a aquest tema durant la roda de premsa posterior a la reunió amb experts de la comissió assessora sobre l'SMI. Díaz ha recordat que estan treballant en aquesta matèria "des de febrer" i ha reconegut que es tracta d'una norma "d'especial rellevància" perquè afecta principalment a dones i perquè la seua situació actual suposa una "vulneració dels seus drets".

"Ho he dit en el meu despatx professional, ho he dit en les meues compareixences quan era diputada, i ho he dit abans que es dictara la sentència del TJUE en les sessions de control", ha apuntat la ministra. “Privar a un col·lectiu de dones treballadores dels drets que de manera ordinària té la resta de treballadors és absolutament discriminatori". Finalment, Díaz ha assenyalat que aquesta llei tindrà un “enorme calat feminista” i suposarà un "pas avant" per part d'Espanya que la situarà "a l'avantguarda".

També et pot interessar

stats