Yolanda Díaz advoca per apujar l'SMI per damunt del 60% del salari mitjà

"Apujarem l'SMI i demanaria a la CEOE que es comprometa amb el país", ha afirmat la ministra de Treball

Yolanda Díaz advoca per pujar l'SMI per damunt del 60% del salari mitjà

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha advocat per revaloritzar el salari mínim interprofessional (SMI) per damunt del 60% del salari mitjà per la situació econòmica de "màxima incertesa".

"Més enllà de la senda del 60%, el que és evident és que hem de ser conscients de la situació que estem vivint", ha assegurat Díaz aquest dijous a l'entrada del ple del Congrés dels Diputats en què es voten la convalidació, entre altres, dels decrets d'estalvi energètic i reforma del sistema d'autònoms.

La vicepresidenta segona ha recordat que l'article 27 de l'Estatut dels Treballadors estableix la revaloració del salari mínim en funció de la inflació, la participació dels salaris en la renda nacional, la productivitat i la situació econòmica.

"Apujarem l'SMI i demanaria a la CEOE que es comprometa amb el país", ha resolt Díaz, qui ha expressat suport a les "mobilitzacions sindicals enfront de la patronal espanyola".

La titular de Treball ha demanat al president de la CEOE, Antonio Garamendi, "compromís amb el país" i ha criticat el bloqueig en la negociació dels convenis col·lectius, cosa que "no és una bona recepta per a un país que necessita que els treballadors deixen de perdre poder adquisitiu".

També et pot interessar

stats