El Ministeri de Treball espera fixar la xifra de pujada de l'SMI abans que acabe gener

El secretari d'Estat d'Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, assegura que ja s'està negociant el tema amb els agents socials

Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social
Yolanda Díaz, vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social / Chema Moya (EFE)

El secretari d'estat d'Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, ha expressat aquest dimecres que el Ministeri de Treball i Economia Social espera fixar la xifra de pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) abans que acabe el mes de gener.

En una entrevista en 24 hores d'RNE, Pérez ha indicat que el ministeri està negociant amb els agents socials i, encara que no pot establir "amb precisió" els terminis, té la intenció de concretar "prompte" aquesta xifra. L'objectiu del govern amb aquesta pujada és, segons ha apuntat, "garantir" el poder adquisitiu de les persones, especialment d'aquelles que tenen els salaris més baixos i, en conseqüència, necessiten el suport de l'Estat.

"Estem intentant que s'arribe a una xifra que gaudisca del major consens possible entre els interlocutors socials, com hem fet sempre, apostant pel diàleg social i arribant a acords", ha manifestat.

També et pot interessar

stats