El govern espanyol planifica la nova pujada del salari mínim interprofessional per al 2023

Actualment, és de 1.000 euros bruts en catorze pagues i l'horitzó tracta d'aconseguir els 1.049 euros durant l'any que ve

Díaz, aquest dilluns
Díaz, en arxiu / Alberto Ortega (Europa Press)

La inflació porta el govern espanyol a anunciar la intenció de concretar una nova pujada del salari mínim interprofessional (SMI). El secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey, ha subratllat aquest dimecres que amb els actuals nivells d'inflació el govern "ha de complir" el seu programa i que es pujarà el 2023 el salari mínim interprofessional (SMI) perquè arribe al 60% del salari mitjà.

En declaracions en La Sexta, Pérez Rey ha explicat que a principis de setembre —la reunió està prevista per al dia 2— es veurà amb la comissió d'experts per a analitzar en quina quantitat ha de situar-se aquesta pujada que s'aplicarà l'any que ve. "Procedirem a pujar l'SMI per a l'any que ve", ha apuntat Pérez Rey. Actualment, l'SMI és de 1.000 euros bruts en catorze pagues.

Recomanacions de la comissió d'experts

La comissió assessora d'experts va recomanar el 2021 al govern d'Espanya que eleve el salari mínim interprofessional (SMI) fins a arribar als 1.049 euros en catorze pagues el 2023 en el seu rang més alt o 1.011 euros (61 euros més) en el més baix. El govern espanyol va pactar amb la patronal i els sindicats una primera pujada del salari mínim el setembre del 2021 i va situar aquest indicador en els 965 euros. Al febrer d'enguany es va arribar a un segon acord que va elevar l'SMI fins als 1.000 euros.

També et pot interessar

stats