Millana, nou portaveu municipal del PSPV a Alacant després d’una setmana de crisi

El secretari municipal notifica el canvi de portaveu a última hora del matí d’aquest dimarts

El nou portaveu municipal dels socialistes alacantins, en una imatge d'arxiu
El nou portaveu municipal dels socialistes alacantins, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Miguel Millana és el nou portaveu municipal dels socialistes a l’Ajuntament d’Alacant. Millana substitueix Francesc Sanguino en fer-se efectiu el polèmic relleu, després d'una setmana de crisi en el grup municipal.

Els portaveus de l'equip de govern, Mari Carmen de España (PP) i Antonio Manresa (Cs), han explicat, en la roda de premsa posterior a la junta de govern municipal, que el secretari municipal notifica el relleu al Grup Socialista i ja és efectiu des d’aqueix moment.

Set dels nou regidors socialistes havien reclamat que Millana substituïra Sanguino, malgrat que aquest rebutjava deixar el lloc fins que la direcció del partit donara alguna resposta a la petició d’emparament que havia cursat a la formació.

La setmana passada, el ja exportaveu socialista va denunciar a Ferraz l'existència d'un grup municipal "paral·lel" creat i dirigit per l'exsenador socialista Ángel Franco amb la connivència de Millana i de regidors i diversos assessors que ell va demanar destituir.

El PSPV el va instar a presentar la seua dimissió, però ell es va mantindre en silenci durant els últims dies fins que aquest dilluns va reaparéixer en la junta de portaveus per a organitzar el ple municipal del dijous.

Segons ha explicat España, el canvi s'ha fet efectiu a última hora del matí d'aquest dimarts, ja que s'han assabentat durant la roda de premsa que el Grup Socialista havia rebut la notificació. Aquest relleu no ha de passar pel ple municipal, però sí el dels canvis que es deriven en comissions, consells i qualsevol òrgan municipal.

El PP nega la connivència

En qualsevol cas, la representant del PP ha rebutjat que hi haja hagut "connivència ni favoritismes" per part dels funcionaris, com va denunciar aquest dilluns Millana per a retardar el procés i ha recalcat que "l'informe ha sigut requerit amb la major celeritat per l'alcalde", el popular Luis Barcala.

Sanguino, per la seua banda, ha declinat valorar el relleu i ha assegurat que es manté "en el mateix punt", a l'espera que la comissió de garanties del PSOE responga a la seua petició.

Al final, s'ha resolt de la millor manera Miguel Millana - Nou portaveu municipal del PSPV

Millana, ja com a nou portaveu, ha valorat el relleu malgrat les "anades i vingudes" i la "tensió de l'última setmana". "Al final s'ha resolt de la millor manera (...) Crisi o incident tancat, era una persona que estava reptant el partit i mai ho hauria d'haver fet", ha asseverat, a més de ressaltar que l'informe del secretari municipal avala que el Grup Socialista podia decidir el canvi per majoria.

Respecte a la posició de Sanguino, Millana ha sostingut que la seua petició a Ferraz s'emmarca en "casos orgànics que tindran el seu recorregut o no" i ha afirmat que "Madrid –en referència a la direcció del PSOE– ha dit que no ha rebut res". "Ell ho ha triat així", ha resolt acusant-lo de "no estar a l'altura".

També et pot interessar

stats