El PSPV d’Alacant acusa Barcala d’obstaculitzar la renovació del portaveu socialista i amenaça de portar-lo als tribunals

El secretari local considera que l’alcalde (PP) interfereix en els tècnics municipals per a no facilitar la renovació de Sanguino, que continua sense dimitir

Miguel Millana en l'entrevista d'aquest dimarts en 'Les notícies del matí' / À Punt Mèdia

L’alcalde d’Alacant, el popular Luis Barcala, està en connivència amb el portaveu municipal socialista, Francesc Sanguino, i per això està bloquejada la crisi desencadenada al si del PSPV a la ciutat.

Així ho considera el secretari local del PSPV a Alacant, Miguel Millana, que ha culpabilitzat obertament Barcala de la situació dels socialistes. Millana ha anat més enllà aquest dimarts en Les notícies del matí i ha amenaçat de portar l’alcalde als tribunals per presumpta prevaricació si continua obstaculitzant la renovació del portaveu socialista.

“Vol traure rèdit polític d’una situació de canvi del PSPV”, assegurava el secretari local dels socialistes alacantins en referència a l’alcalde.

“Ja li he requerit que actue democràticament”, apuntava Millana en al·lusió a Barcala, a qui ha titlat d’"oportunista”. Per això, Millana ha advertit que si l’alcalde continua entrebancant la renovació del grup de l’oposició, el PSPV denunciarà el cas als tribunals.

“O facilita la decisió o el portarem als tribunals, perquè la seua és una actitud inacceptable”, argumentava. Segons Millana, els socialistes que advoquen per un canvi en el portaveu, van preguntar fa uns dies als tècnics municipals quin suport requeria la renovació del portaveu municipal i van obtindre com a resposta “la majoria”.  

En canvi, segons assegura el secretari local dels socialistes alacantins, uns dies després els tècnics municipals van donar una resposta diferent. “Després ens van dir que cal unanimitat”, assegurava Millana, el qual atribueix aquest canvi de parer dels tècnics municipals a Barcala, a qui culpa d’influir en els funcionaris.

La jurisprudència del Suprem

“Arran d'aquest canvi, nosaltres hem presentat un nou escrit dient que la jurisprudència del Tribunal Suprem permet la decisió si està avalat per la majoria de vots”, aclaria Millana. “L’alcalde està intentant paralitzar una decisió democràtica del PSPV i no dona la cara”, apuntava durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

Cal recordar que el detonant de la crisi que ha esclatat en el grup municipal socialista d’Alacant va ser la denúncia de l’actual portaveu socialista, Francesc Sanguino, a la direcció regional i nacional del partit de l'existència d'un grup municipal "paral·lel", creat i dirigit per l'exsenador socialista Ángel Franco, amb la connivència del secretari general local, Miguel Millana, i de regidors i assessors cessats, que adoptaven decisions municipals sense comptar amb el mateix Sanguino.

El portaveu socialista, per la seua banda, arran de les discrepàncies al si del partit, va anunciar la dimissió, que no ha materialitzat encara, malgrat que li l’han demanada els seus companys de partit.

La personalitat especial de Sanguino i a la seua falta de cultura de partit polític ha provocat aquesta situació Miguel Millana - Secretari local del PSPV a Alacant

Millana ha atribuït a “la personalitat especial” de Sanguino i a la seua “falta de cultura de partit polític” la situació a què s’ha vist abocat el PSPV alacantí, a pesar que ha restat transcendència a la crisi de govern. “És una tempesta en un got d’aigua”, assenyalava. “No està a l’altura del seu càrrec”, afirmava respecte a Sanguino.

“No està a l’altura del seu càrrec, per això fa aquestes coses que no faria cap persona normal del PSPV amb anys de militància”, sentenciava durant l’entrevista en À Punt. 

També et pot interessar

stats