La militància d'ERC avala l'acord amb el PSOE per a la investidura de Sánchez

Junts per Catalunya considera insuficient l'acord i assegura que encara és "prompte" per a segellar un pacte que desencalle la investidura del candidat socialista

Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya
Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya / ERC

El 89% de la militància d'Esquerra Republicada de Catalunya ha avalat aquest divendres l'acord segellat aquest dijous entre el president de la formació, Oriol Junqueras, i Félix Bolaños, membre de la comissió executiva federal i de la comissió negociadora del PSOE, per a desencallar una eventual investidura de Pedro Sánchez a la presidència del govern espanyol.

El partit ha llançat a la militància la pregunta següent: "Estàs d’acord que Esquerra Republicana voti a favor de la investidura de Pedro Sánchez a canvi de la llei d’amnistia, la segona fase de la resolució del conflicte polític per abordar el referèndum, el traspàs integral de Rodalies, compromisos econòmics i propostes per reduir el dèficit fiscal?". El 89% ha votat a favor, el 9% en contra, i el 2% en blanc. En la consulta interna han participat el 43,61% de la militància amb dret a vot.

A part de la llei d'amnistia, els republicans han acordat amb els socialistes obrir una segona fase de negociació per a la resolució del conflicte polític, el traspàs integral de Rodalies, i concrecions econòmiques per a disposar de més recursos i un finançament singular per a Catalunya.

Junts considera l'acord de la llei d'amnistia insuficient

Per la seua banda, Junts per Catalunya està referendant les expectatives de pacte en la negociació sobre la llei d'amnistia, ja que consideren que l'acord entre ERC i el PSOE no és suficient. Segons han indicat fonts de la negociació, que hui han estat asseguts a la taula, encara "és prompte" per a segellar un acord entre les dues formacions que done llum verda definitiva a la investidura de Pedro Sánchez.

En aquest sentit, han confirmat que al llarg del matí hi ha hagut telefonades i intercanvi de papers entre Santos Cerdán, secretari d'organització del PSOE, i l'expresident de Catalunya, Carles Puigdemont. Respecte als punts que entorpeixen l'acord, les fonts consultades assenyalen que no hi ha noms propis en la taula i que els retards són deguts a la complexitat tècnica de les discussions.

Encara que admeten que les converses s'estan allargant, asseguren que continua havent-hi possibilitats d'acord i compten amb temps per davant.

També et pot interessar

stats