Milei al·ludeix a les “poroses mans dels polítics”, els seus germans o les seues parelles

Díaz Ayuso li ha atorgat la Medalla Internacional de la Comunitat de Madrid enmig del clima de tensió diplomàtica entre l'Argentina i Espanya

Díaz Ayuso lliura la Medalla Internacional de la Comunitat de Madrid al president de l'Argentina, Javier Milei
Díaz Ayuso lliura la Medalla Internacional de la Comunitat de Madrid al president de l'Argentina, Javier Milei / EFE/ Daniel González
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de juny 2024 - 21:14 Actualitzat: 22 de juny 2024 - 10:52

El president de l'Argentina, Javier Milei, ha al·ludit este divendres a les "poroses mans dels polítics", els seus germans o les seues parelles, en una referència, sense citar-ho expressament, al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, i la seua dona, Begoña Gómez, durant el lliurament de la Medalla Internacional de la Comunitat de Madrid.

Després de ser condecorat per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i en un clima de forta tensió diplomàtica entre l'Argentina i Espanya per la seua anterior visita el maig passat, Milei també ha alertat dels “riscos”, la “decadència” i “catàstrofes” del socialisme i ha llançat un advertiment: “No deixen que el socialisme els arruïne la vida”.

Enmig d'una gran expectació mediàtica, amb un centenar de periodistes acreditats i desenes de persones a les portes de la seu del govern autonòmic, Milei ha centrat la intervenció a arremetre contra el socialisme i treure pit dels seus “assoliments” econòmics. A més, ha fet una referència explícita al final del seu discurs cap al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, quan ha dit que “si els socialistes entengueren d'economia, no serien socialistes”. 

“Sembla que una de les excepcions a la regla la tenen vostés amb el senyor Sánchez, que evidentment, malgrat haver estudiat economia, o no ho va entendre o li agrada molt l'Estat per a emportar-se posats als espanyols”, ha dit. I ha postil·lat: “tinc esperança que s'estiguen despertant com estan despertant a l'Argentina”.

La concessió d'esta condecoració al president argentí ha estat precedida de repetides acusacions de “deslleialtat” per part del govern espanyol després que Milei carregara en un míting organitzat per Vox a Madrid contra el president de l’executiu espanyol i la seua dona, Begoña Gómez.

En el seu discurs durant l'acte institucional en el qual s'ha entregat la medalla, Ayuso ha evitat esmentar directament Sánchez, però sí que ha subratllat que la “gran aliança” entre les “democràcies liberals” hispanoamericanes ha de cuidar-se dels “projectes lliberticides”, que sempre “van començar per l'assalt a la separació de poders i a la justícia”, reproduint així una de les seues crítiques habituals.

Ayuso ha mantingut una trobada privada d'uns 45 minuts amb Milei, amb qui ha eixit al balcó de Sol a saludar abans de signar en el llibre d'honor i rebre la medalla.

La Medalla Internacional de la Comunitat de Madrid va ser creada el 2017 i es concedeix per iniciativa personal de la presidència de la regió. Anteriorment, l'han rebuda l'opositor veneçolà Juan Guaidó (2020), el president del Comité Europeu de les Regions, el conservador Apostolos Tzitzikostas (2021), el president ucraïnés Volodímir Zelenski (2022) i el president equatorià Daniel Noboa (2023).

També et pot interessar

stats