La presidència del Senat dona llum verda a la compareixença de Bárbara Rey a la comissió d'Interior

La intenció és que la vedet explique les informacions sobre que va rebre diners públics de fons reservats i altres possibles prebendes a canvi del seu silenci sobre el rei emèrit

El periodista Kiko Arabí durant la seua intervenció en A la Ventura, al costat d'una imatge de Barbara Rey
El periodista Quico Arabí durant la seua intervenció en 'A la Ventura', al costat d'una imatge de Bárbara Rey / À Punt NTC
16 de desembre 2021 - 14:22

La comissió d'interior del Senat ha rebut una petició a instàncies de Compromís perquè comparega la vedet i actriu María García García, coneguda artísticament com a Bárbara Rey, per a "explicar les informacions que apunten que va rebre diners públics de fons reservats a canvi del seu silenci. La petició l'ha cursada directament el president de la cambra, Ander Gil, una vegada rebut el vistiplau dels lletrats de la cambra, i no la mesa del Senat, com havia informat inicialment, per error, la formació valencianista.

El senador Carles Mulet ha impulsat la sol·licitud amb la intenció que Bárbara Rey "explicara la veracitat de les informacions publicades, segons les quals suposadament va rebre per part de persones del llavors Cesid, o altres alts estaments de l'Estat, ingents quantitats de diners públics de fons reservats i possibles prebendes, com la contractació per part de Canal 9 perquè no fera públiques les seues presumptes relacions amb suposats càrrecs de l'Estat".

"Estem parlant d'una enorme malversació de fons reservats, que per molta matèria de secret d'estat, no poden estar destinats mai a comprar el silenci de les aventures sexuals del monarca emèrit", ha subratllat el senador de Compromís.

Ara haurà de ser la mesa de la comissió d'interior del Senat, formada per tres membres del PSOE i dos del PP, qui tramite aquesta petició, pose data i convide la vedet a comparéixer en la cambra alta per a respondre les qüestions formulades per la coalició valencianista. Compromís és conscient que "és molt difícil" que la iniciativa prospere.

En l'actualitat, segons denuncia Mulet, hi ha un bloqueig per la "falta d'activitat" de la presidència d'aquesta comissió, "que no ha permés les compareixences sol·licitades pels grups, entre les quals destaquen les dirigides al mateix ministre Fernando Grande-Marlaska.

"Volem saber què hi ha de cert en tot el que s'ha publicat i controlar en què es gasten els diners públics", ha incidit Mulet, qui ha recordat que Compromís ja va preguntar, sense èxit, sobre el tema l'any 2017.

També et pot interessar

stats