La Mesa de la Funció Pública aprova una pujada dels sous públics del 9,5% entre 2022 i 2024

La iniciativa ha comptat amb el suport de CCOO i UGT, però ha sigut rebutjada pel CSIF per considerar que implica una pèrdua de poder adquisitiu per als treballadors

Funcionaris treballant
Funcionaris treballant / À Punt NTC

La Mesa General de Negociació de la Funció Pública ha aprovat aquest dilluns la proposta del Ministeri d'Hisenda per a apujar fins a un 3,5% els salaris dels empleats públics en 2023 (un 2,5% fix i 1% variable), la qual cosa quedarà arreplegada en els pressupostos generals de l'Estat. L'acord, per tant, suposarà un repunt dels salaris públics del 9,5% entre 2022 i 2024.

Els pactes salarials d'aquesta taula negociadora se solen traslladar posteriorment a altres administracions i també tenen influència en els salaris del sector privat.

El president de CSIF, Miguel Borra, ha argumentat la postura del seu sindicat. "Manifestem el nostre absolut rebuig a l'oferta salarial que ens ha traslladat el govern. Els empleats públics tornarem a perdre capacitat adquisitiva. Des de CSIF no avalarem amb la nostra signatura un acord que des del minut zero implica tornar a perdre capacitat adquisitiva", ha dit Borra als mitjans després de la reunió d'aquesta vesprada amb Hisenda.

En opinió del president de CSIF, aquesta negociació hauria pogut servir per a "rescabalar als treballadors de l'àmbit públic" i "haver marcat el camí a la patronal de l'empresa privada" per a tirar a l'alça d'aquests salaris. CSIF no descarta continuar amb les mobilitzacions, com la que van realitzar el 24 de setembre, per a exigir millors condicions salarials.

També et pot interessar

stats