Meritxell Borràs delega la responsabilitat del referèndum de l’1-O en Puigdemont

L’exconsellera de Governació assegura que la DUI va ser “una declaració política sense conseqüències legals ni jurídiques”.

Meritxell Borrás, juntament amb Santi Vila i Carles Mundó. Emilio Naranjo (Efe)
Meritxell Borrás, juntament amb Santi Vila i Carles Mundó. Emilio Naranjo (Efe)

L’exconsellera de Governació Meritxell Borràs ha delegat la responsabilitat de la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre en l’expresident Carles Puigdemont. Segons Borràs, la seua signatura era l’única necessària per a traure avant el decret.

Durant la declaració en el juí del procés, l’exconsellera no ha llevat valor a la seua participació en la convocatòria, encara que ha assegurat que va firmar el decret de manera simbòlica, ja que convocar un referèndum no estava dins de les seues funcions.

Borràs, una de les tres acusades que estan en llibertat, s’enfronta a set anys de presó, acusada dels delictes de desobediència i malversació

La DUI “no obliga ni estableix res”

L’exconsellera de Governació ha destacat que la Declaració Unilateral d’Independència va ser una “declaració política sense conseqüències legals ni jurídiques” que “no obliga a res ni estableix res”.

A més, ha afegit que en la votació del 27 d’octubre va ocórrer el mateix, que va ser “una votació política que no va tindre conseqüències jurídiques”.

També et pot interessar

stats