Merino no veu Mazón "molt preparat" per a governar

La síndica de Ciutadans assegura que en el seu partit no pensen en eleccions, però que ella estaria "encantada" de ser la candidata si la direcció ho decideix

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, atén els periodistes en les Corts
La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, atén els periodistes a les Corts / Europa Press

La síndica de Ciutadans a les Corts, Ruth Merino, ha afirmat que el president del PPCV, Carlos Mazón, "no sembla que estiga molt preparat per a governar", en plantejar un bo comerç exprés similar a l'esmena que Ciutadans va incloure en els pressupostos de la Generalitat per a 2021 i que els diputats del PP no van secundar. En canvi, ha assegurat que en el seu partit no pensen en eleccions i que ella estaria "encantada" de ser la candidata si la direcció ho decideix.

Així ha valorat la campanya que va llançar aquest dimarts el PP valencià per a mostrar Mazón com a "president de tots" i garantir que estan preparats per a tornar a governar la Comunitat Valenciana després de dues legislatures de Botànic. "Ells han decidit fer-ho així i nosaltres estem en una altra cosa", ha resolt, ja que entén que "Carlos Mazón ha de donar-se a conéixer".

En clau interna, Merino ha garantit que Ciutadans decidirà el seu candidat en el seu moment, quan se celebren les primàries en els municipis, i ha recalcat que "de moment no hi ha res previst i encara falta molt". "Si hi haguera eleccions i el partit pensara que soc bona candidata, estaria encantada de representar Ciutadans", ha garantit.

Capgirar les enquestes

Fins llavors ha descartat centrar-se en enquestes com la que publica aquest dimecres El Confidencial, que llança pràcticament un empat en l'àmbit nacional PSOE-PP i deixa Ciutadans amb un únic diputat. "No ens podem fixar en això perquè la vida en política pot pegar un canvi radical en poc temps".

Sí que s'ha mostrat convençuda que el seu partit ha de treballar "intensament" per a comunicar la seua utilitat i que "la gent sàpia que no existeixen només dos blocs i els seus extrems", igual que el grup de liberals a Europa. Amb tot, ha promés treballar per a "capgirar aquestes enquestes" i arribar a pactes amb els partits que admeten les seues propostes.

Mà estesa als pressupostos

Els pressupostos de la Generalitat per a 2022 són un dels blocs de l'acció de Ciutadans en els pròxims mesos. Merino ha justificat l'abstenció de l'any passat per l'excepcionalitat de la pandèmia i ha ressaltat que van incloure 25 de les seues esmenes, com la creació de places en residències o el bo turístic, encara que ha reiterat que "Puig no ha complit la seua paraula perquè la meitat no s'han dut a terme".

Ha promés que enguany seran "responsables" i presentaran esmenes als comptes "amb la mà estesa", i ha reconegut que coincideixen més amb el PSPV i xoquen amb les altres dues potes del Botànic (Compromís i Unides Podem).

"Els liberals de veritat volem una baixada d'impostos"

Un altre dels projectes del grup és "tornar a la càrrega" amb la rebaixa fiscal, mitjançant la supressió total del de successions i de l'"arcaic" de patrimoni i la reducció del tram autonòmic de l'IRPF perquè "la Comunitat Valenciana té el tipus marginal més alt d'Espanya". "Els liberals de veritat volem una baixada d'impostos", ha dit la síndica.

També et pot interessar

stats