Merino exigeix accelerar el ritme de vacunació a la Comunitat Valenciana

La síndica de Ciutadans lamenta el retard en el procés i creu que el president Puig no reivindica el que correspon als valencians

Ruth Merino,  en 'Les notícies del matí'
Ruth Merino, en 'Les notícies del matí'

La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha defensat aquest dimecres en roda de premsa que més enllà dels problemes amb algunes vacunes, la Comunitat Valenciana està a la cua de les vacunacions a Espanya. Merino s'ha mostrat molt crítica en el ritme de vacunació valencià i considera que el president Ximo Puig no està reclamant el que correspon a la Comunitat Valenciana.

Merino ha reclamat al Consell "transparència, criteris justs i agilitació" en la vacunació i que s'usen tots els mecanismes disponibles per a vacunar, inclosos els recursos privats. Ha emfatitzat que aquesta vacunació, que és l'"única esperança" per a avançar després de més d'un any de pandèmia, i ha lamentat que a la comunitat es facen menys PCR que la mitjana espanyola.

Ciutadans ha explicat que a la Comunitat Valenciana Comunitat s'ha vacunat al 6,2% de la població, davant del 7,3% de mitjana de la resta de comunitats. Hi estan immunitzades 265.000 persones, de les 4,2 milions previstos. Segons Merino, la Comunitat Valenciana rep menys dosis de les que correspon per població, ja que n'arriba un 9,6%, i ha atribuït la "infradotació" de vacunes al fet que el president de la Generalitat, Ximo Puig, no reivindica "el que correspon" als valencians i actua amb "tebiesa".

Per això, el grup ha presentat una iniciativa parlamentària perquè s'exigisca al govern d'Espanya que facen públics els criteris de repartiment de les vacunes entre les comunitats i es facen tots els possibles perquè siguen equitatius, i una altra perquè s'agilite el ritme de vacunació, que es debatrà el 26 d'abril en la comissió de sanitat.

També et pot interessar

stats