Merino avança que el Consell rectificarà i l'Ivaspe sí que farà un curset de violència contra les dones

Després de l'anunci de la consellera en À Punt, Vox ha acusat el PP de no respectar l'acord de govern i adverteix que no acceptarà deslleialtats

La consellera d'Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La consellera d'Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha assegurat a Les notícies del matí que la Generalitat modificarà la formació de la Policia Local, on la Conselleria de Justícia, en mans de Vox, havia canviat l'assignatura de violència de gènere per la de violència intrafamiliar.

Ruth Merino ha volgut llevar ferro a la decisió de la consellera Elisa Núñez, de Vox, que ha considerat "desafortunada" i ha assegurat que el Consell corregirà la formació de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe), l'organisme encarregat de la formació del personal de seguretat pública.

"Eixe canvi de nom el veig desafortunat i hi haurà en l'Ivaspe un curs que s'anomenarà de violència contra la dona", ha avançat Merino.

Eixe canvi de nom el veig desafortunat i va a existir en l'Ivaspe un curs que s'anomenarà de violència contra la dona.

En este sentit, la consellera ha reconegut que la violència de gènere és "una plaga en esta societat", contra la qual, ha dit, el govern valencià està totalment compromés.

"Més enllà dels noms, de les pancartes, dels títols, de les banderes que està molt bé i que són símbols, però el que és una obvietat i que ningú pot negar és que este govern des del primer dia està lluitant contra esta plaga i contra la por i la soledat i contra eixa indefensió que senten tantes dones i tants fills", ha dit Merino.

Així, ha afegit que la vicepresidenta, Susana Camarero, que ha parlat amb la consellera Núñez, "ho demostra cada dia, els actes de govern van en eixa direcció i ningú ens podrà dir que hem fet ni un sol pas arrere en la lluita contra la violència contra la dona".

També ha assegurat que tot i les diferències amb els seus socis de govern, hi ha harmonia: "Este govern està format per dos partits diferents i que no coincidim en tot, però que a l'hora de fer política i de fer acció de govern som un únic partit".

Este govern està format per dos partits diferents i que no coincidim en tot, però que a l'hora de fer política i de fer acció de govern som un únic partit.

Merino ha recordat "huit anys de Botànic amb unes batusses impressionants, que si paralitzaven l'acció de govern amb un mestissatge dins de les conselleries, això ja no ocorre, no hi ha paràlisi de l'acció de govern. Tenim el full de ruta de govern molt clara els dos partits".

Vox acusa el PP de no complir el pacte de govern

Hores després d'este anunci, el síndic de Vox, José María Llanos, ha advertit en la xarxa social X que la formació "no acceptarà" cap deslleialtat per part del soci majoritari de govern. El portaveu ha esborrat este missatge posteriorment. Més contundent s'ha mostrat el diputat al Congrés i candidat a la presidència de la Generalitat en les darreres eleccions, Carlos Flores Juberías, que ha acusat Mazón d'"incomplir la seua paraula". Açò, ha assegurat, és "més greu que desautoritzar la seua consellera de Justícia".

En esta línia, ha recordat que el punt 43 del pacte de govern entre ambdós partits contempla l'adopció de mesures contra la violència intrafamiliar "i no una altra cosa". Flores Juberías ha emfasitzat que ell mateix va proposar la redacció d'este apartat.

El Ministeri d'Igualtat estudia accions judicials pel canvi de nom del curset

Per la seua banda, el Ministeri d'Igualtat estudia accions judicials pel canvi de nom de violència de gènere a violència intrafamiliar en els cursos de Policia Local de la Comunitat Valenciana, segons ha anunciat este dimecres la ministra d'Igualtat, Ana Redondo, en l'acte Cultura Orgullosa.

En la mateixa línia, la titular d'Igualtat ha precisat que el curs no se sustenta amb recursos del pacte d'estat contra la Violència de Gènere. "I això és el primer què vaig demanar al meu equip que investigara", ha assegurat per a afegir que s'està pagant amb recursos propis de la Generalitat, per la qual cosa "hi ha una major dificultat".

Quant al canvi de nom, Redondo ha explicat que les violències intrafamiliars existeixen, però que el masclisme és el que porta a la violència del gènere.

També et pot interessar

stats