Mercedes Caballero afirma que els socialistes continuen reivindicant el finançament i justifica el retard per la pandèmia

La secretària provincial del PSPV a València valora de manera positiva els tres anys de Sánchez a la Moncloa i considera que han beneficiat els valencians

Mercedes Caballero a 'Les notícies del matí'
Mercedes Caballero en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La secretària provincial del PSPV a València, Mercedes Caballero, ha dit aquest dilluns a Les notícies del matí que els socialistes valencians "continuen reivindicant" un finançament autonòmic just per a la Comunitat Valenciana. Tot i això, justifica el retard pel que fa a la reforma per culpa de la pandèmia, ja que "han passat tres anys, però any i mig en pandèmia i és complicat".

Caballero ha assenyalat que no estan satisfets amb el finançament, però apunta que cal reclamar "des de la lleialtat per a treballar conjuntament", perquè, segons apunta, "no es pot modificar la llei perquè beneficie només els valencians, ja que repercuteix en tot el territori". Així, ha afegit que ara "cal estudiar la manera que aquesta nova llei de finançament siga bona per a tot l'Estat, no sols per a una comunitat".

No obstant això, ha destacat que amb Pedro Sánchez com a president del govern espanyol han arribat més fons a la Comunitat Valenciana dels que arribaren amb el PP, i ha recordat que els pressupostos per primera vegada recollien el 10% del pes poblacional de la Comunitat Valenciana i que "el PP en va votar en contra".

La secretària provincial del PSPV a València ha realitzat una valoració positiva dels tres anys de govern socialista i considera que ha beneficiat la Comunitat Valenciana i tot l'Estat. "Estem vivint una pandèmia, però s'han fet molts avanços socials", ha afegit, i ha posat com a exemple que "es va apujar el salari mínim interprofessional" i se li va donar una cobertura "als majors de 52 anys que no rebien l'ajuda estant en l'atur".

Sobre una possible remodelació del govern de Pedro Sánchez, i si podria afectar el ministre de transports i número dos del PSOE, José Luis Ávalos, Caballero ha posat en relleu que "el projecte de Sánchez no s'entén sense Ábalos tant en el govern com en el PSOE, perquè és una de les potes fortes".

El projecte de Sánchez no s'entén sense Ábalos tant en el govern com en el PSOE, perquè és una de les potes fortes

El PSOE afronta aquest 2021 dues cites destacades, el congrés federal a l'octubre a València, i el nacional o de país, per a més avant. La secretària provincial del PSPV a València ha subratllat que està en la mà de Ximo Puig que siga un congrés tranquil i "ho serà si tot el partit es veu reflectit en les seues propostes".

D'altra banda, també ha valorat el colp per al PSPV que ha suposat que un històric, referent del partit a València, Rafael Rubio, estiga a la presó. Caballero ha matisat que "no és el cas Rafa Rubio, és el cas del PP a la Comunitat Valenciana" i ha defensat la "presumpció d'innocència" de Rubio, amb el qual va coincidir a l'Ajuntament de València en el seu treball en l'oposició al govern de Rita Barberá.

També et pot interessar

stats