Ximo Puig defensa la solidesa del Botànic a pesar de les discrepàncies que hi apareixen

El president de la Generalitat assegura que exigirà als partits un "pacte antitransfuguisme".

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig / Rober Solsona (Europa Press)

Els dubtes sobre les relacions en el si del Botànic continuen damunt la taula. No obstant això, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat, en una entrevista a Europa Press, que es tracta d'un "projecte sòlid" on és normal que hi haja "moments de major i menor proximitat" entre els diferents socis i on és necessari gestionar la diversitat de mirades perquè així "ho han decidit els ciutadans".

Pel que fa a la desescalada, Puig ha afegit que no es tracta ni de dos ni de tres governs, sinó d'un on tots estan "posicionats en una estratègia" per a superar la pandèmia, per una reactivació social i econòmica potent sense que ningú se’n quede al marge.

La relació amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha assegurat Puig que ha millorat en algunes qüestions, però que sap que és normal que en altres moments hi haja desajustos, però que sempre s'ha de respectar l'Estatut d'Autonomia on explica que s'ha de governar per a tota la ciutadania més enllà del partit.

En referència a l'oposició, Puig ha assegurat que li agradaria "continuar cooperant" amb Ciutadans, ja que va ser positiu el seu suport en l'aprovació dels pressupostos, però ha rebutjat el to agressiu que va conferir el seu síndic, Toni Cantó, en l'últim ple.

Ximo Puig també s'ha referit al PP i els seus resultats tan negatius en les últimes eleccions catalanes. El president de la Generalitat ha qualificat de "profunda desesperació" el fet que el grup intente criticar el Botànic a través de la gestió sanitària i de la investigació sobre les presumptes irregularitats atribuïdes al seu germà. "Si alguna empresa ha fet alguna cosa que no és correcta, tindrà la seua corresponent sanció", ha afirmat.

Una de les principals cites que té el president de la Generalitat [NdL: Barreja d’àmbits: de govern i del partit!] aquest 2021 és el període congressual del PSOE i el PSPV que arrancarà amb el Congrés Federal a la tardor. Puig assegura que els afronta "amb la màxima responsabilitat" i que "qualsevol decisió que es prenga" s’ha de "pensar més enllà de les fronteres del partit".

Pacte antitransfuguisme

Un dels principals assumptes que vol tractar Ximo Puig amb la resta de partits és el que fa referència al transfuguisme perquè "perverteix la voluntat democràtica dels ciutadans". Per això, ha anunciat que exigirà un "pacte antitransfuguisme" i que "cap partit accepte vots de trànsfugues". "Ací a la Comunitat Valenciana tenim un llarg historial vinculat al Partit Popular en aquesta qüestió i el que demane és que no es continue amb la mateixa deriva", ha indicat.

També et pot interessar

stats