Mazón: "Volem elevar la visibilitat de la Comunitat Valenciana, malauradament no estem posicionats en quasi cap lloc"

El candidat a la Generalitat del PP de la Comunitat Valenciana fa una crida "a tot el món" per a fer un canvi "profund, però moderat" liderat pel seu partit

Mazón, aquest dimarts, durant l'entrevista en À Punt / À Punt NTC

Visibilitzar les reivindicacions i necessitats de la Comunitat Valenciana a tot l'Estat. Amb aquesta consigna es presenta Carlos Mazón, líder del PP de la Comunitat Valenciana i aspirant per aquest partit a presidir la Generalitat, a les eleccions autonòmiques de diumenge 28 de maig. Així ho ha resumit en la cinquena entrevista dins de la roda preparada per À Punt als aspirants dels sis partits amb representació a les Corts. "Un dels nostres objectius és elevar la visibilitat de la Comunitat Valenciana i que tot el món comence a fixar-se en les seues necessitats i reivindicacions. Desgraciadament, no està posicionada en quasi cap lloc després d'aquests anys", ha dit, en referència al mandat del Botànic. Ni el "finançament promés", ni les "inversions merescudes", ni l'aigua, cosa que "agreuja molt" els serveis públics, ha resumit. 

Mazón, líder del principal partit de l'oposició a l'executiu tripartit de PSPV-Compromís - Unides Podem, es presenta als comicis amb l'objectiu de recuperar el govern autonòmic per al PP. La Comunitat Valenciana és una de les places clau aquest 28M i està en el punt de mira de la política estatal. Totes les enquestes dibuixen un resultat ajustadíssim, bé cap a la dreta, bé cap a l'esquerra, i encara que ningú assegura un resultat, la majoria coincideixen a donar la victòria a Mazón. Si més no, en vots. "Diumenge ens juguem molt: hem de decidir si continuem així o canviem el rumb", ha assenyalat el popular, que ha tornat a reivindicar-se com l'única alternativa per a liderar un "canvi moderat, però profund" en el territori. "Volem governar per a tots i no ser palanca ni frontissa de ningú", ha assegurat.  En ser preguntat per un possible pacte amb Vox, que és l'única fórmula de govern que li auguren els sondejos preelectorals, el dirigent s'ha limitat a insistir que cal "concentrar l'esforç" en el PP i ha evitat desvelar quin serà el full de ruta que seguiran en la negociació posterior als comicis si els cal negociar amb alguna formació.

El també president de la Diputació d'Alacant ha destacat que un dels principals problemes que viu la Comunitat Valenciana és el “col·lapse” de la sanitat, i com a exemple ha assegurat que hi ha 70.000 persones a l’espera d’una operació. També ha criticat la gestió del president de la Generalitat, Ximo Puig, després d'assegurar que els únics nous hospitals que ha construït en l’última legislatura han sigut en “maquetes”, en referència al nou centre sanitari projectat a Castelló de la Plana. Com a proposta, Mazón parla de blindar la sanitat pública en els pressupostos: “el debat no és privatitzar o no, sinó que la sanitat siga universal, pública i eficaç”, ha dit. 

Pel que fa a l'educació, el candidat del PP ha apostat per "traure la ideologia de les aules de manera immediata". I ha carregat contra el model implantat pel Botànic: "No em sembla correcte posar en marxa un exèrcit d’assessors lingüístics nomenats a dit que estan vigilant els plans lingüístics en tots els centres valencians", ha criticat tot seguit. El que defensen els populars, ha explicat, és una llei educativa que "reforce la figura del professor", que premie la cultura de l'esforç i que permeta les famílies "decidir en llibertat" quina educació volen per als fills. Així, ha reclamat entendre aquest assumpte com "un pacte" perquè el model "no canvie" cada vegada que entra un partit o un altre al govern. I la prioritat més immediata, que l'educació siga "gratuïta" des dels zero anys. Una mesura que "es pot posar en marxa aquest pròxim curs 2023/2024 si hi ha canvi" i el PP recupera el govern de la Generalitat, ha assegurat.

Finalment, en ser preguntat per la fiscalitat i el finançament, Mazón ha lamentat de nou les polítiques de Puig i del cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez que, diu, han creat un “infern fiscal” i no han fet cap proposta perquè la Comunitat Valenciana isca de la cua com l’autonomia pitjor finançada d’Espanya. “Són companys de partit, així que credibilitat al Partit Socialista, poca”, ha assegurat el líder del PPCV, que ha apuntat que aquest “menyspreu” dels socialistes al territori també s’ha donat en la gestió de l’aigua, els pressupostos generals de l'Estat o les ajudes al taulell. “El sector ceràmic fa un any que espera una sola mesura, i han sigut incapaços”, ha sentenciat. 

També et pot interessar

stats