Mazón: "El silenci de Puig en la Comissió Nacional de l'Aigua suposa una rendició sense precedents"

El líder del PPCV s'ha pronunciat així sobre el nou pla hidrològic del Tajo, en el qual els representants del Consell es van abstindre perquè no estaven d'acord amb l'horitzó previst per als cabals ecològics

El líder del PPCV, Carlos Mazón, en imatge d'arxiu
El líder del PPCV, Carlos Mazón, en imatge d'arxiu / Jesús Hellín (Europa Press)

El president de la Diputació d'Alacant i del PPCV, Carlos Mazón, ha acusat el president de la Generalitat, Ximo Puig, de perpetrar "una de les majors destralades" als interessos de la Comunitat Valenciana i especialment d'Alacant, amb "el seu silenci en el Consell Nacional de l'Aigua sobre el pla del Tajo". Això, al seu judici, "suposa una rendició sense precedents".

Mazón s'ha pronunciat així sobre el nou pla hidrològic del Tajo, aprovat aquest dimarts en el Consell Nacional de l'Aigua. Els representants del Consell es van abstindre per no estar d'acord amb l'horitzó previst per als cabals ecològics al seu pas per Aranjuez ni amb els possibles escalons que podrien arribar a fixar aqueix cabal en 8,6 metres per segon.

El president de la corporació provincial ha anunciat que convocarà la comissió tècnica i la mesa provincial de l'aigua per a "buscar consens i suport" i que la Diputació "posarà tots els recursos al seu abast" per a revertir la situació.

Minva de 105 hectòmetres cúbics en cinc anys

Segons la Diputació d'Alacant, l'aprovació definitiva d'aquest pla del Tajo "modifica i augmenta el cabal ecològic del riu", la qual cosa es tradueix en una "minva de 105 hectòmetres cúbics en cinc anys en els transvasaments que s'efectuen al Segura". Per a Mazón, es tracta d'"un greuge que no té cap aval tècnic" i "només respon a la mala ideologia política del Partit Socialista de Pedro Sánchez".

Així, ha agraït a totes les comunitats autònomes governades pel PP el seu rebuig al nou pla hidrològic del Tajo i que "van eixir en la nostra defensa mentre que el president Ximo Puig i la Generalitat callaven i silenciaven, rendint-se sense cap justificació".

Mazón ha subratllat que un govern autonòmic "no pot callar quan estan escanyant" el futur de la seua terra. "Ens enfrontarem en defensa justa dels interessos de la província d'Alacant, de més de 100.000 famílies de l'horta d'Europa i de més de 50 milions d'arbres que poden acabar de la pitjor manera possible" amb l'augment de la reserva ecològica del Tajo, segons ha exposat.

També et pot interessar

stats