Mazón, sobre la renovació del Consell: "Això va a la deriva i queda poc per fer"

La remodelació anunciada per Ximo Puig ha generat reaccions entre els partits de l'oposició i els que formen el Botànic

Les reaccions polítiques de l'oposició als canvis del segon govern del Botànic no s'han fet esperar / À Punt NTC

L’anunci de la remodelació del govern del Botànic fet aquest dissabte per Ximo Puig, amb canvis en cinc conselleries, ha generat ja reaccions entre els partits de l’oposició i els socis del Botànic.

Carlos Mazón, president del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que "quan una cosa funciona, no s'ha de canviar, i el primer que ha canviat Puig ha sigut Sanitat i Educació, les dues àrees més rellevants". Per a Mazón, les eixides d'Ana Barceló i Vicent Marzà del Consell "demostren el fracàs en Sanitat i Educació, àrees marcades per les condemnes judicials i pel sectarisme".

A més, el líder dels populars valencians ha criticat que amb els canvis anunciats per Puig, la província d'Alacant perd un conseller, mentre que la de Castelló es queda sense cap. "Això va a la deriva i queda poc per fer", ha sentenciat.

La síndica de Ciutadans a les Corts, Ruth Merino, per la seua banda, ha assegurat que les raons esgrimides per Ximo Puig per a dur endavant la remodelació més gran del govern en set anys no han convençut el seu partit, ja que "no són motius bons per als valencians, sinó més aviat interessos electoralistes". 

La portaveu de Vox a les Corts, Ana Vega, ha afirmat a través del seu compte de Twitter que "no hi ha remodelació possible que salve aquest govern" i ho ha titllat de "postureig". 

Reaccions dins del Botànic

Per contra, Papi Robles, la síndica de Compromís, ha manifestat la seua alegria "per tindre un Consell amb sis dones, ja que hem d’estar molt presents en les polítiques públiques". A més, Robles ha assegurat que els canvis "denoten que el tercer govern del Botànic està més a prop", amb l’objectiu d’enfortir els serveis públics durant la resta de la legislatura.

Pilar Lima, síndica d'Unides Podem a les Corts, ha recordat que, malgrat que "tots els canvis són legítims", encara "queda un any de legislatura i encara queden coses per complir". Lima ha afegit que des del seu partit "aposten per donar estabilitat al Consell, de manera que esperem que els canvis es produïsquen tan prompte com es puga per a centrar-nos en l'acció de govern".

Ana Domínguez, portaveu i sotssecretària d'Igualtat del PSPV, ha afirmat que "el nou Consell de Ximo Puig contribuirà a la modernització i renovació de la societat valenciana, en un moment clau per a la recuperació".

També et pot interessar

stats