Mazón qüestiona la Generalitat sobre el repartiment dels fons municipals

El president de la Diputació d'Alacant es reafirma en la seua decisió de no formar part del Fons de Cooperació Municipal

Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant
Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant / Europa Press

El president de la Diputació d'Alacant, el popular Carlos Mazón, manté la postura de no formar part del Fons de Cooperació Municipal. Aquest dimecres ha afirmat que “hi ha qüestions que cal millorar, ja que el criteri de repartiment perjudica els municipis més xicotets i des de la Diputació els hem de defensar”. D'esta manera respon al seu soci de govern, el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, que dimarts el va acusar d'encabotament. Cantó va dir, que “a causa del seu encabotament” la província d'Alacant està deixant d'ingressar 55 milions d'euros. El PP governa la Diputació d’Alacant en coalició amb Ciutadans.

En opinió de Mazón, “a Alacant tenim un problema de greuges”. Considera que el problema és molt seriós, perquè la Diputació està assumint competències sanitàries i socials, com el psiquiàtric provincial, que no els corresponen i que hauria de gestionar la Generalitat, “com fa a València i a Castelló”. Una postura que, segons diu, “defensa tot l'equip de govern amb fermesa”, en referència a Ciutadans i assegura que no hi ha crisi entre les dos formacions polítiques conservadores.

El president de la Diputació d'Alacant espera un gest de les autoritats autonòmiques. “També la Generalitat ha posar de la seua part i no percebem el mateix esforç. Esperem un gest de distensió per la seua part”. I detalla que si la Diputació d'Alacant ha arribat a un acord amb el Fons Social, que du Mònica Oltra, també podria tancar les negociacions amb la Generalitat, però “tots hem de posar de la nostra part”.

Ciutadans reclama diàleg

Des de Ciutadans, la vicepresidenta de la Diputació, Julia Parra, diu que van a l'una amb el PP, però demana diàleg. “No hi ha cap canvi ni alteració en els termes de la coalició entre Ciutadans i el PP”, ha dit a À Punt Notícies, “remem en la mateixa direcció”. No obstant això, creu que és el moment del diàleg perquè les tres províncies reben el mateix tracte. I com a exemple, assenyala que en matèria de cultura “sí que hi ha un greuge amb la província d'Alacant” que rep 600.000 euros enfront dels més de 6 milions de Castelló o el 38 milions d'euros de València. “Hem de treballar junts perquè totes les àrees isquen equilibrades”, diu.

També et pot interessar