Mazón sobre les noves proposicions de llei: “L'únic retrocés seria mantindre el ‘procés’ a la valenciana”

El president convida els socialistes valencians a exigir a la ministra d’Hisenda el finançament “que ens ha negat els últims anys”

El president de la Generalitat Carlos Mazón visita la cooperativa agrària Sunriver, en Pilar de la Foradada
El president de la Generalitat Carlos Mazón visita la cooperativa agrària Sunriver, en Pilar de la Foradada / À Punt NTC
23 de març 2024 - 15:31

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha respost a les crítiques que titlen de “retrocés” el contingut de les noves proposicions de llei registrades aquest dijous pel Consell a través dels grups parlamentaris del PP i Vox a les Corts. “L'únic retrocés seria mantindre el procés a la valenciana de la imposició, que ha trencat la societat catalana i que ja estava fent-ho amb la valenciana”, ha contestat amb contundència el president. “Hem d’avançar en llibertat”, ha afegit. 

El cap del Consell ha defensat aquest dissabte la iniciativa legislativa impulsada per la coalició del PP i Vox que suposa un gir de volant pel que fa a polítiques lingüístiques, educatives, de memòria democràtica i també en qüestions referents a l’òrgan de gestió i el procés selectiu d’À Punt. Ho ha fet durant la visita a la cooperativa agrària Surinver, al Pilar de la Foradada, en el 50é aniversari. 

En referència a la nova norma anomenada “de llibertat educativa”, Mazón ha volgut recalcar que “avançar” significa que “les nostres criatures puguen triar competitivament en llibertat el futur” i ha subratllat que aquesta proposició de llei respon al desig “d’una gran majoria” que vol “equiparar en llibertat el valencià i el castellà”. 

El president torna a reclamar “l’aigua que mereixem” al govern espanyol 

El president del PP valencià també ha aprofitat la visita, l'endemà del Dia Mundial de l’Aigua, per a reclamar novament ”l’aigua del transvasament que se'ns vol seguir negant i se'ns ha negat incomprensiblement durant aquests anys del govern socialista de Pedro Sánchez”.

En aquest sentit, Mazón ha volgut destacar la capacitat d’aprofitament que l’autonomia té de l’aigua abans que arribe a la mar. “Després de huit anys sense plans de depuració seriosos, en el primer any de legislatura ja hi ha seixanta milions d'euros per a aigües depurades”, ha argumentat el mandatari, que ha tret pit de les inversions dutes a terme pel seu govern en matèria hídrica, una gestió “conjunta” amb les diputacions que –considera– acredita la Comunitat Valenciana per a exigir “l’aigua que mereixem”. “

Mazón convida els socialistes a defensar els interessos valencians en matèria de finançament

Amb el rerefons del congrés extraordinari que els socialistes valencians celebren aquest cap de setmana a Benicàssim, on la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha sigut proclamada nova secretària general de la formació, Mazón ha apuntat que “necessitem un partit socialista homologable a la socialdemocràcia europea amb la qual puguem pactar i que no tinga prejuís”, ha detallat el cap del Consell. 

El president de la Generalitat també ha convidat els socialistes valencians a “prioritzar la Comunitat Valenciana” i que aprofiten la visita de la ministra d’Hisenda per a exigir un finançament que “ens ha negat durant aquests anys”.  

“El cooperativisme valencià és un exemple extraordinari del qual sabem fer a la Comunitat Valenciana”

En el marc de l’aniversari de la cooperativa agrícola Surinver, Carlos Mazón ha volgut destacar la importància del cooperativisme i el producte agrícola valencià, que ens col·loca com “el rebost d’Europa”, i suposa per a la Comunitat Valenciana una “extraordinària entrada de divises”. El president ha valorat el treball de les més de 200 famílies que fan possible la tasca d’aquesta cooperativa que té mig segle de recorregut, com “un exemple extraordinari del que sabem fer a la Comunitat Valenciana". 

També et pot interessar

stats