Mazón nega una crisi de govern amb Vox pels cursos de la Policia: “S'ha corregit un error”

El cap del Consell confirma que rectificaran el nom de l’assignatura “Violència Intrafamiliar”

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en l'acte pel Dia Mundial del Cooperativisme
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en l'acte pel Dia Mundial del Cooperativisme / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat este dijous que “no hi ha cap crisi de govern” ni hi ha hagut una “desautorització” als seus socis de govern —Vox—, després de la rectificació del nom dels cursos de l'Ivaspe (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) sobre violència de gènere dirigits a policies locals, sinó que es tracta de “la correcció d'un error”. “Com sap tothom, la violència intrafamiliar és una cosa i la violència contra la dona és una altra” i “només cal anar a la Reial Acadèmia Espanyola per a veure-ho”, ha assenyalat en declaracions als periodistes en l'acte de celebració del Dia Mundial del Cooperativisme, que organitza la Confederació de Cooperatives Valencianes (Concoval).

“En el diccionari s'explica molt clarament, de tal manera que no hi ha cap problema d'equilibri en el govern, tot el contrari: està més sòlid que mai. Es corregeix l'error i se segueix”, ha assenyalat el cap del Consell després de la polèmica suscitada per la decisió de la Conselleria de Justícia, que dirigeix Vox, de substituir el nom de “violència de gènere” per “violència intrafamiliar” en els cursos.

Mazón ha assenyalat, així mateix, que li criden l'atenció les crítiques del Partit Socialista: “des del Govern d'Espanya ha fet exactament el mateix que nosaltres, amb molta major profunditat i resulta que, quan ho fan els altres, li sembla masclista, però quan ho fan ells, no”. El president s'ha referit al fet que l’executiu central va canviar el nom de la Secretaria d'Estat de Violència de Gènere pel de Violència contra la Dona. “Nosaltres en una part d'un curs hem canviat el nom de 'violència de gènere' i ara es diu 'violència contra la dona', exactament el mateix, que és el que ha fet la Secretaria d'Estat del govern de Pedro Sánchez”, ha insistit.

El president de la Generalitat ha insistit que “no hi ha cap ruptura del pacte” entre el PP i Vox en la Generalitat, i ha defensat que cal “lluitar contra la violència intrafamiliar” com una mena de violència que es produeix dins de les famílies, i contra la qual “no és intrafamiliar i també es produeix contra la dona”. També contra “la violència infantil” i contra “tots els tipus de violència, però no per substitució".

També et pot interessar

stats