Mazón no modificarà els pressupostos, malgrat que les transferències de l'Estat siguen menors

El cap del Consell avança que, per al primer trimestre de l'any, vol potenciar l'eix Comunitat Valenciana-Múrcia-Andalusia en el corredor mediterrani, l'aigua i el finançament autonòmic

Carlos Mazón en l'especial 'Hora 14' de la Cadena Ser
Carlos Mazón en l'especial 'Hora 14' de la Cadena Ser / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, es referma en la idea que no modificarà els pressupostos de la Generalitat, malgrat que les transferències de l'Estat siguen menors de les previstes. En una entrevista en la Cadena Ser, ha reiterat que demanaran el 0,3% de dèficit, molt per damunt de l'1% que fixa el govern central. Mazón ha dit que, en tot cas, exigirà a la Moncloa un canvi de criteri.

"Ara comença un procés en el qual ajustarem, però no ajustarem el pressupost, sinó els nostres criteris amb el govern. Exposarem les nostres raons, que passen fonamentalment per ser la comunitat pitjor finançada durant massa temps i per descomptat negant-nos a les retallades que se'ns volen posar en marxa", exposava.

El cap de Consell ha explicat que tant Múrcia com la Comunitat Valenciana, que són les pitjor finançades, "hem marcat un 0,3% sobre la base de la nostra realitat". És per això que li ha demanat al govern que "ens tracte respecte a la realitat".

"Nosaltres no hem d'inventar-nos una història. El pols ens l'ha fet el govern a nosaltres no donant-nos instruccions, ni informació, ni previsions i marcant un dèficit inicial diferent. I ara que toquen les converses tècniques, espere que tinga la mateixa delicadesa que amb altres comunitats", ha afegit.

Ara comença un procés en el qual ajustarem, però no el pressupost, sinó els nostres criteris amb el govern. Exposarem les nostres raons, que passen per ser la comunitat pitjor finançada i negant les retallades que se'ns volen imposar.

Mazón abordarà les reunions amb el govern "amb fermesa i convicció del que ens correspon". I això implica, segons el líder del PP valencià, del nou sistema de finançament "del qual ningú ens ha parlat encara i és urgent", del deute que es té amb la Comunitat Valenciana i que "també l'exigirem i que no perdonarem ni un sol cèntim".

"Nosaltres som Espanya i no volem trencar Espanya, però el que no volem és que Espanya ens continue trencant amb aquest sistema pervers que Sánchez ha prorrogat absurdament durant cinc anys".

Potenciar l'eix Comunitat Valenciana-Múrcia-Andalusia

Per al primer trimestre de l'any, Mazón s'ha marcat com a objectiu potenciar l'eix Comunitat Valenciana-Múrcia-Andalusia en tres assumptes: “Crec que corredor mediterrani, aigua i finançament autonòmic són tres assumptes prou importants perquè fem unió i força”.

Així mateix, considera un “bon aliat” Balears per a la “promoció turística”, així com Aragó per a “temes logístics”. Per contra, veu poques coses en comú amb el govern català de Pere Aragonès, però sí que vol millorar la relació amb el poble català i que hi haja espais de trobada.

Estic orgullós d'haver aprovat el pressupost sanitari més alt de la història de la Comunitat Valenciana, però no tant per la quantitat sinó per com ho executem.

Salut i la millor sanitat per al 2024

Entre els seus desitjos per al 2024 ha demanat salut per a tots els ciutadans i aconseguir que hi haja equitat en els tractaments sanitaris. "Estic orgullós d'haver aprovat el pressupost sanitari més alt de la història de la Comunitat Valenciana, però no tant per la quantitat sinó per com ho executem", ha subratllat el president de la Generalitat.

També et pot interessar

stats