Les Corts aprovaran, en el que serà l'últim ple l'any, els pressupostos de la Generalitat per al 2024

Es tracta dels primers que ha confeccionat el Consell de coalició del PP i Vox, que ascendeixen a 29.732 milions d'euros

Hemicicle de les Corts
Hemicicle de les Corts, en una imatge d'arxiu / À Punt

Les Corts Valencianes aprovaran aquest dimecres, en l'última sessió plenària d'enguany, els pressupostos de la Generalitat per al 2024. Es tracta dels primers que ha confeccionat el Consell de coalició del PP i Vox, que ascendeixen a 29.732 milions d'euros, un 4,5% més que els del 2023.

Els comptes públics no han estat exempts de polèmica. A l'octubre, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, va assegurar que aquest serien els "més reals" quant a execució dels últims anys, amb retallades que se circumscriuen fonamentalment a l'àmbit polític: assessors i alts càrrecs de l'executiu.

Per contra, el nou portaveu parlamentari dels socialistes valencians, José Muñoz, va afirmar que "els pressupostos de la Generalitat són irreals i manifestament van en contra de la majoria social". Entre altres, va criticar la reforma fiscal promoguda pel nou Consell, que "perdona clarament els impostos a una minoria privilegiada, en contra d'una àmplia majoria".

En la mateixa línia, Compromís va acusar les noves mesures econòmiques de beneficiar les rendes més altes. Isaura Navarro, portaveu adjunta del partit, va afirmar que PP i Vox fan “polítiques per als seus amiguets, com ja hem vist en la seua política fiscal”. 

Dins de l'ordre del dia del Ple del Consell d'aquest dimecres, també s'inclou el debat i posterior votació del dictamen de la Comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda sobre el projecte de llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat. A més, es votarà la convalidació o derogació del decret llei que regula la comunicació d'informació a la Generalitat per les empreses comercialitzadores de referència, per a la gestió del bo social tèrmic i altres mesures relacionades de caràcter social.

També et pot interessar

stats