Mazón exigeix a Sánchez més metges per a atenció primària "pel col·lapse del sistema”

El president del PP de la Comunitat Valenciana demana a Puig que se sume al manifest en defensa de l'atenció primària subscrit per Galícia, País Basc, Andalusia, Castella i Lleó, Múrcia i Catalunya, entre altres comunitats

Comissió de sanitat del Partit Popular aquest dilluns a València
Comissió de sanitat del Partit Popular aquest dilluns a València / PPCV

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, més mètges per a atenció primària en la Comunitat Valenciana "per la falta de professionals i el col·lapse del sistema".

Mazón, que s'ha reunit amb la comissió de sanitat del PP valencià, ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que la Comunitat Valenciana se sume al manifest impulsat per diferents comunitats en defensa de l'atenció primària.

El text, promogut per les comunitats de Galícia i el País Basc, ha sumat ja les adhesions d'Andalusia, Castella i Lleó, Múrcia i Catalunya, entre d'altres, i demana al govern de Sánchez mesures de xoc urgents per a incorporar professionals mèdics als centres de salut.

A més, es plantegen propostes com que no queden places MIR vacants o l'ampliació del nombre de places de formació mèdica especialitzada en Medicina de Família i Comunitària.

El president del PP valencià ha assenyalat que la Comunitat Valenciana "pateix la falta de professionals i a més retallades per part del govern de Puig, que trau plans tardans i erronis i tanca centres de salut". Així, Mazón ha afirmat que els governs socialistes "provoquen que els ciutadans visquen en un infern sanitari".

El líder dels populars valencians ha recordat que la falta de professionals "és una de les queixes contínues del govern de Puig, i ara té l'oportunitat d'exigir-li a Sánchez que esmene aquest dèficit".

Puig calla en finançament, en aigua, en rodalia i, si calla també en sanitat, deixarà patent que la seua prioritat són els interessos de partit sobre les necessitats dels valencians

Iniciativa del PP a les Corts

El president del PP de la Comunitat Valenciana ha explicat que el Grup Popular a les Corts ha registrat una iniciativa parlamentària "que recull l'essència del manifest", en el qual s'advoca per la cerca d'un consens entre les comunitats i el Ministeri de Sanitat perquè se solucione la situació.

També et pot interessar

stats