El PP presentarà mocions als ajuntaments per a exigir que els SAMU disposen de metge

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE assegura que des del 2015 s'ha incrementat un 37% la inversió en sanitat i "disposem de més professionals que mai"

CCOO denuncia la falta de personal mèdic en els SAMU

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana presentarà mocions en tots els ajuntaments valencians i en les tres diputacions perquè els SAMU, els serveis d'atenció mèdica urgent, disposen d'un metge o metgessa. "Acaba de començar l'estiu i tenim problemes molt greus, com la falta de metges en els SAMU. Quan hi ha una situació greu, cal un metge per a atendre la població de manera adequada", ha assegurat aquest diumenge el vicesecretari d'organització del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, a les portes de l'Hospital Sant Joan d'Alacant, on aquest dissabte ha mort un home que van atendre els SAMU sense facultatiu.

Llorca i el portaveu de sanitat del Grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, han reclamat "un gir immediat en la gestió davant del col·lapse sanitari a la Comunitat" i han denunciat que aquest estiu 26 consultoris de la costa no obriran.

A més, la formació conservadora sol·licitarà la compareixença urgent del conseller Miguel Mínguez a les Corts "perquè explique els grans problemes que només deu dies després de començar l'estiu ja estem patint", segons el PP.

"Des del passat 1 de maig en què Puig va acomiadar 6.600 sanitaris que estem avisant i, davant de la falta de previsió en la preparació de la campanya d'estiu, la situació s'ha agreujat", han afirmat els dos responsables populars.

El PSPV assegura que s’han incrementat els SAMU respecte del 2015

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en les Corts, Carmen Martínez, ha rebatut que la Generalitat ha fet un "esforç sense precedents" des del 2015 per a enfortir el sistema sanitari i "retornar a la ciutadania els drets robats pel PP". 

Martínez ha assegurat que des que els socialistes entraren al Consell s'ha incrementat un 37% la inversió en sanitat i "comptem amb més professionals que mai i estem guanyant cada dia en eficiència per a optimitzar les inversions". 

En el cas concret dels SAMU, la portaveu de Sanitat ha remarcat que el 2015 hi havia 45 unitats i ara ja n'hi ha 50. Martínez ha indicat que 37 dels serveis d'atenció mèdica urgent funcionen 24 hores i que a partir de setembre aquesta xifra s'incrementaran fins a 40, una més per cada província.

CCOO denuncia la falta de personal mèdic en els SAMU

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO PV ha denunciat la falta de personal facultatiu en els SAMU durant l'estiu. Això suposa "oferir una pitjor assistència sanitària urgent en llocs on és necessària una resposta ràpida".

El sindicat ha explicat que, quan una unitat dels SAMU es queda sense personal facultatiu, és assistida a distància pel personal mèdic del CICU (Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències), amb "la problemàtica assistencial que suposa".

En aquests casos, el personal d'infermeria ha de fer les seues funcions sense personal facultatiu, "augmentant el propi nivell d'estrés i causant una certa indefensió i inseguretat jurídica", que també afecta el personal tècnic d'emergències sanitàries, perquè les labors ideades per a tres categories professionals les acaben fent dues.

D'altra banda, l'organització sindical també ha denunciat que l'escassetat de personal d'infermeria en les borses de treball de Sanitat fa que també estiga començant a faltar aquest personal, i això influeix en el funcionament adequat del servei.

També et pot interessar

stats