Mazón denuncia el "procés silenciós" de Puig: "S'assembla molt a l'agenda independentista"

El líder valencià del PP destaca la necessitat de suprimir el requisit lingüístic. Afirma que la llengua no s'ha d'imposar i assegura que comparteix la idea de Feijóo de "bilingüisme cordial"

El president del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, i lídero del PP valencià, Carlos Mazón
El president del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, i líder del PP valencià, Carlos Mazón / Javier Lizón (Efe)

El líder del PP valencià i president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha denunciat que la Comunitat Valenciana presidida per Ximo Puig està actualment vivint un "procés silenciós", amb unes mesures que "s'assemblen molt a l'agenda catalana independentista".

Així ho ha exposat Mazón durant un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fòrum, on ha acusat Ximo Puig de tindre una "agenda d'importació" dels plans de l'independentisme català, recriminant-li que no haja eixit a rebutjar la derogació del delicte de sedició.

Mazón ha posat exemples del que ell entén que és un "procés silenciós", com és "l'oficina de l'espionatge lingüístic". Per al popular, "és una còpia de l'oficina catalanoide independentista i la vam haver de parar en els tribunals i ara han decidit clavar-nos-la en la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat".

A més, ha criticat el president de la Generalitat per organitzar actes en favor del "País Valencià", i ha carregat contra el PSPV per a permetre que al Senat se seguisca utilitzant aquest terme en algunes iniciatives.

Suprimir el requisit lingüístic

El líder del PP a la Comunitat Valenciana també ha parlat a Madrid de la necessitat de suprimir el requisit lingüístic en un desdejuni informatiu en què l'ha presentat Alberto Núñez Feijóo.

Mazón ha dit que la llengua no s'ha d'imposar i assegura que comparteix la idea de Feijóo de "bilingüisme cordial". 

La derogació del delicte de sedició

Sobre la reforma del Codi Penal per a derogar el delicte de sedició, Mazón ha retret a Puig que no s'haja alineat amb els presidents d'Aragó i Castella-la Manxa, Javier Lambán i Emiliano García-Page, a l'hora de criticar aquesta mesura de Pedro Sánchez. "Ximo Puig ha preferit ser el primer dels sanchistes que el primer dels valencians", ha censurat Mazón.

En aquest context, Mazón ha retret a Puig la posició en el finançament autonòmic, el desplegament de les energies renovables, l'aplicació dels fons europeus, la reforma fiscal, la sanitat a la Comunitat Valenciana, el castellà en les aules, les presumptes irregularitats amb el seu germà i el ferrocarril.

Violadors al carrer

També s'ha pronunciat sobre assumptes nacionals, com les revisions de penes per la Llei de Llibertat Sexual, coneguda com la llei del 'només sí és sí', advertint que "hi ha uns cent violadors a la Comunitat Valenciana fregant-se les mans" amb aquesta norma.

Ací també ha carregat contra Puig per "haver-se carregat nou jutjats de violència de gènere", retraient-li que algunes dones hauran de desplaçar-se més de 70 quilòmetres per a denunciar aquests comportaments.

Aspira a tindre una majoria absoluta

No obstant això, Mazón ha afirmat que aspira a tindre una majoria suficient per a governar en solitari, encara que no ha descartat aconseguir acords amb altres formacions, com Vox, defenent que també ha aconseguit pactes amb partits com Compromís en els pressupostos de la Diputació.

Finalment, Mazón ha reconegut que ha realitzat una petició electoral a l'expresident de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra, que ha estat present en aquest fòrum a la ciutat de Madrid, i que està esperant que li ho confirme.

També et pot interessar

stats