Mazón demana a Sánchez que "done la cara" en la Conferència de Presidents per "l'esperpent" del Congrés

Lamenta que Junts estiga decidint "com s'ataquen les empreses perquè se'n vagen de la Comunitat Valenciana, com s'està extorquint l'Estat i com es trenca la separació de poders i el problema és que acaba de començar"

Carlos Mazón atén els mitjans
Carlos Mazón atén els mitjans / Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, considera que el ple de dimecres al Congrés va ser "un esperpent que no hi ha qui el tolere i el camí que ve davant pot ser certament agònic", i ha demanat la convocatòria "urgent" de la Conferència de Presidents Autonòmics.

En el Congrés van tirar avant dos decrets impulsats pel govern gràcies a l'abstenció de Junts a canvi de derogar l'article que, segons aquest partit, posava en perill l'amnistia.

El dirigent valencià ha criticat que "no es decideix ja a Espanya, sinó a Waterloo", al mateix temps que ha fet un advertiment: "El problema és que no acabarà, el problema és que acaba de començar".

Mazón ha fet aquestes manifestacions a Frankfurt (Alemanya), on ha viatjat per a fer costat al sector tèxtil valencià.

"Això és un esperpent que no hi ha qui el tolere i el camí que ve davant pot ser certament agònic", ha asseverat Mazón, que ha considerat que la Conferència de Presidents Autonòmics és "urgent", ja que "s'està incomplint el reglament" i el president del govern, Pedro Sánchez, "ha de donar la cara ja".

Mazón ha lamentat que Junts estiga decidint "com s'ataquen les empreses valencianes perquè se'n vagen de la Comunitat Valenciana, com s'està extorquint l'Estat i com es trenca la separació de poders".

La Generalitat continuarà "defensant l'estat de dret" i els interessos de les empreses valencianes "perquè són espanyoles".

També et pot interessar

stats