Mazón defén el pacte amb Vox per a formar govern: “No era una qüestió de pressa, sinó de ganes”

El cap del Consell ha participat en un acte del Fòrum del diari ABC, patrocinat per À Punt Mèdia

Intervenció de Carlos Mazón en el Fòrum d'ABC
Intervenció de Carlos Mazón en el Fòrum d'ABC / Borja Sánchez Trillo (Efe)

“No era una qüestió de pressa, sinó de ganes, de complir amb l’obligació (...). La urgència de canvi era necessària”. Així ha justificat aquest dimarts el president de la Generalitat, Carlos Mazón, el ràpid pacte que va signar amb VOX per a formar govern, poc després de les eleccions autonòmiques del 28 de maig. Així mateix, ha agraït al diputat de la formació d’ultradreta Carlos Flores el "gest" que "va possibilitar" la conformació del Consell. Cal recordar que Flores va decidir apartar-se de la negociació amb el PP per la 'línia roja' imposada per haver sigut condemnat per violència masclista

En un acte celebrat al Fòrum del diari ABC, patrocinat per À Punt Mèdia i davant una nombrosa representació de la societat civil, política i empresarial valenciana i de la capital d'Espanya, Mazón ha aprofitat per a fer un repàs als seus primers 78 dies en el càrrec, en els quals s'ha vanat d'haver propiciat un canvi “integral” a la Comunitat Valenciana.

Entre els seus assoliments, Mazón ha destacat la llei d'acompanyament, l'avantprojecte del qual ha aprovat aquest matí el Consell i que recull un ventall de rebaixes fiscals o la supressió de l'obligació que l’alumnat de les zones castellanoparlants cursen assignatures troncals en valencià. “Hem posat en marxa la llibertat enfront de la imposició. No hem vingut a fer contrareformes o a reaccionar, sinó a obrir el que estava tancat”, ha reiterat.

El cap del Consell també ha opinat sobre l'hipotètic pacte d'investidura entre el PSOE de Pedro Sánchez i els partits independentistes catalans, sobre el qual, considera, que "només li falta posar-li nom", i ha advertit de les conseqüències negatives que acord podria tindre per a la regió. Mazón ha assenyalat que, amb la designació de Sánchez com a candidat a la investidura, "la gran pregunta" que es fan els espanyols és "quin serà l'eufemisme" dissenyat per a justificar les concessions als partits catalans.

Unes concessions que, diu, podrien passar per paralitzar l'ampliació del port de València, enfront del qual el port de Barcelona està "en una situació de difícil competitivitat"; no en va, segons el president "en els últims huit anys" la pressió independentista ja ha perjudicat els interessos de la regió.

A l'acte han assistit la secretària general del PP i portaveu del Grup en el Congrés, Cuca Gamarra; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida.

Carlos Mazón, José Luis Martínez Almeida, Julián Quirós, Luis Barcala i Isabel Díaz Ayuso durant el Fòrum ABC
Carlos Mazón, José Luis Martínez Almeida, Julián Quirós, Luis Barcala i Isabel Díaz Ayuso durant el Fòrum ABC / Borja Sánchez Trillo (Efe)

També et pot interessar

stats