Mazón critica la diferència de posicions del Botànic sobre les crítiques al president de Mercadona

El president del PPCV advoca per reconéixer la figura de l'empresari com a creador de llocs de treball

El president de la Diputació d'Alacant i líder del PP valencià, Carlos Mazón
El president de la Diputació d'Alacant i líder del PP valencià, Carlos Mazón / Europa Press

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha criticat les diferències d'opinió en el Botànic respecte de les declaracions de la secretària general de Podem Ione Belarra contra l'empresari Juan Roig, a qui ha acusat d'apujar els preus d'alguns productes de Mercadona per damunt de la inflació real, i que considera “profundament injustes” i que contextualitza en la proximitat de la campanya electoral. Mazón, que advoca per “reconéixer la figura de l'empresari i no demonitzar-lo”, ha destacat que és qui ofereix més ocupacions que ningú en la Comunitat Valenciana”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va qualificar de “profundament injustes” les declaracions i va preguntar “per què solo es produeix aquest atac a una empresa valenciana”; la vicepresidenta, Aitana Mas, va defensar que “cal abordar la pujada dels preus, estiguen unflats o no, des del diàleg entre Administracions i empresaris, però sense apuntar a ningú amb el dit” mentre que el vicepresident segon, Héctor Illueca, va defendre a Belarra en considerar que dir que les grans superfícies com Mercadona practiquen un “capitalisme despietat” no és un insult sinó “una descripció molt ajustada d'una realitat”. Una valoració sobre la qual ha insistit aquest dilluns a Les Notícies del Matí.

Per això, Mazón ha manifestat que li “agradaria saber què opina la Generalitat, perquè el president diu una cosa i la vicepresidenta altra i ací no passa res”, en un Consell en el qual considera que hi ha huit partits representats en “una coalició de coalicions”. Per contra, ha dit, “hi ha hagut una altra discrepància en el govern de Castella i Lleó entre el president i el vicepresident i quasi s'obri el món”.

El president del PPCV ha fet aquestes declaracions en Fòrum Alacant, on ha impartit la conferència “La Comunitat que ve”. Allí, si bé ha admés que l'ocupació ha millorat “un poc” el 2022, ha apuntat que el sector públic “continua sent el que més ocupació crea”, un fet que considera que “no se sostindrà en el futur”. 

També et pot interessar

stats