Mazón: "El Consell de Política Fiscal és el tràmit marcat per Puigdemont a Sánchez"

El president de la Generalitat afirma que els "separatistes catalans tenen la seua agenda pròpia" i han decidit que "als altres no ens toca la millora del finançament autonòmic"

Mazón aquest dilluns en la seua visita a la seu de Farmamundi
Mazón aquest dilluns en la visita a la seu de Farmamundi / Twitter: @carlos_mazon_

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, considera que la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'aquest dilluns "és simplement el tràmit que Puigdemont li ha marcat a Pedro Sánchez" per tal d'"aprovar els pressupostos després de la investidura".

"Aquesta és la setmana dels tràmits que Puigdemont ha marcat: l'amnistia, el Consell de Política Fiscal i Financera... I ens tornem a oblidar del finançament de les comunitats autònomes", ha assenyalat Mazón als periodistes després de visitar la seu de Farmamundi.

El president de la Generalitat ha afirmat que els "separatistes catalans" tenen "la seua agenda pròpia" i "han decidit que als altres no ens toca" la millora del finançament autonòmic.

Ha lamentat també que l'"única finestra" on les comunitats autònomes poden "exigir el finançament, que ja ens correspon fa massa temps, siga en precs i preguntes de la reunió del Consell de Política Fiscal i res més".

Per a Mazón, "és sorprenent que el més important que hem de veure, que és el nou sistema de finançament, no ve en l'orde del dia de la reunió".

En relació amb la possibilitat que el límit de dèficit per a 2024 siga del 0,1%, ha advertit que a la Comunitat Valenciana "ja hem fet massa ajustos injustos durant massa temps perquè ara vulguen ajustar-nos més quan als altres els estan donant mànega ampla, i per ahí no passarem en cap concepte".

També et pot interessar

stats