Mazón: "Condonar deute seria un pegat, cal canviar el sistema de finançament"

El cap del Consell demana al govern un pla damunt de la taula, ja que fins ara només han vist "insinuacions, pactes i molta conversa unilateral amb el govern separatista català"

Carlos Mazón en un acte recent
Carlos Mazón en un acte recent / Gustavo Valiente Herrero (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que no perdonaran ni un euro dels valencians, però considera que condonar el deute seria un pegat, ja que el que és fonamental és tindre un nou sistema de finançament.

Sobre si la Generalitat reclamarà la condonació del deute, Mazón ha dit que "no perdonarem nin un sol euro que correspon als valencians, en cap lloc, sota cap circumstància i de cap manera".

"Sense un nou sistema de finançament, seguirem igual de mal i tornarem a tindre els mateixos problemes al cap d'un temps. En qualsevol cas, això seria un pegat, el més important seria un nou sistema de finançament que acabe amb el fanalet roig de la Comunitat Valenciana", ha afirmat.

Segons Mazón, abans de pronunciar-se sobre el que faran, han de tindre un pla del govern damunt de la taula, ja que fins ara només han vist "insinuacions, pactes i molta conversa unilateral amb el govern separatista català".

Ha precisat que la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera era una "extraordinària ocasió" per a haver plantejat "alguna cosa que beneficiara la Comunitat Valenciana, però no ha sigut així".

Mentre arriba la proposta de finançament, ha recordat que han proposat assumptes com el fons de migració, els mecanismes de compensació i la condonació del deute pel mal finançament que es xifra en un 70% d'aquesta. "Ho hem dit abans i després i en aquest procés d'amnistia, de desigualtat i de xantatge al qual estem assistint", ha conclòs.

També et pot interessar

stats