Mazón: "La Comunitat Valenciana tindrà per tercer any consecutiu les pitjors inversions de l'Estat"

El president de la Generalitat ha assegurat que la pròrroga dels pressupostos estatals demostra que Sánchez té una "enorme debilitat i dependència del separatisme català"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en una visita a les Falles de Torrent
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en una visita a les Falles de Torrent / Europa Press

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat aquest dissabte que "Espanya es troba cap per avall i amb ella la Comunitat Valenciana", després que el govern de Sánchez "haja demostrat la seua enorme debilitat i dependència del separatisme català, prorrogant els pressupostos únicament perquè s'han convocat eleccions anticipades a Catalunya".

Així s'ha expressat Mazón en el recorregut que ha fet per les falles de la localitat de Torrent (Horta Sud), acompanyat per l'alcaldessa del municipi, Amparo Folgado, i el president de la Diputació de València, Vicent Mompó.

La pròrroga dels pressupostos generals de l'Estat de 2023 deixa en l'aire l'increment de les aportacions previstes per al 2024. La Generalitat esperava rebre 1.793 milions més que l'exercici passat, d'acord amb les previsions anticipades pel ministeri d'Hisenda, que havia preassignat 15.254 milions a la Comunitat Valenciana en el nou pressupost.

"La Comunitat Valenciana seguirà sent la pitjor finançada de totes i tindrà per tercer any consecutiu les pitjors inversions de l'Estat", ha denunciat Mazón. "A més, la província d'Alacant tornarà a ser l'última província d'Espanya per decisió del govern socialista per tercer any consecutiu, un fet que no havia tingut lloc en tota la història de la democràcia espanyola", ha indicat el president.

Mazón ha assegurat que l'única manera de solucionar els problemes financers de la Comunitat Valenciana és que "hi haja pressupostos generals de l'Estat". I ha posat l'accent en el soterrament del pas a nivell d'Alfafar, "on està morint gent per no invertir en el soterrament de les vies del tren. Aquesta situació és insostenible i com abans se'n vaja Sánchez, millor", ha declarat als micròfons d'À Punt Notícies.

En l'últim cap de setmana faller, el cap del Consell també ha volgut destacar el sentiment faller dels torrentins i les torrentines, "que simbolitzen molt bé tots els pobles valencians que estan hui celebrant Falles". "La Comunitat Valenciana està de festa i està oberta al món i en municipis com Torrent es demostra d'una manera molt especial" ha conclòs Mazón.

També et pot interessar

stats