Mazón celebra la victòria del PP a Galícia: "Construïm l'alternativa des dels territoris"

El president valencià destaca el lideratge de Feijóo i dels barons autonòmics com a contrapés a Pedro Sánchez i el govern espanyol

Mazón, en una imatge d'arxiu
Mazón, en una imatge d'arxiu / M. Dylan (Europa Press)

Les eleccions a la Xunta de Galícia tenen aquest dilluns una indubtable lectura en clau nacional i també territorial. No només perquè eren una prova de foc per a reforçar el lideratge d'Alberto Núñez Feijóo al capdavant del Partit Popular, sinó perquè assenten algunes bases de cara al cicle electoral que ve i que començarà amb els comicis europeus de juny.

A la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, s'ha afanyat a celebrar la victòria de l'homòleg gallec, Alfonso Rueda, que finalment ha revalidat la cinquena majoria absoluta per al PP en aquesta autonomia a pesar que algunes enquestes pronosticaven un possible tomb electoral encapçalat pel Bloc Nacionalista Gallec (BNG).

En un missatge publicat en X, antic Twitter, una vegada finalitzat l'escrutini, Mazón felicita, en nom del PP de la Comunitat Valenciana, a "tots els gallecs" per haver donat la majoria al seu partit. "Gran victòria del PP a Galícia amb Alfonso Rueda. Bons governs i projectes guanyen eleccions", ha assenyalat.

En un escenari marcat també per la desfeta electoral del PSOE —que anota el pitjor resultat de la història a Galícia amb només nou diputats—, el cap del Consell dedica unes paraules a Feijóo, qui queda reforçat al capdavant el PP després d'uns resultats que han caigut com un baló d'oxigen i el consoliden, junt amb els barons territorials populars, com a contrapés a Pedro Sánchez i el govern central. "Feijóo avança ferm", ha manifestat Mazón, que augura: "Continuem construint l'alternativa des dels nostres territoris".

També et pot interessar

stats