Mazón celebra els resultats a Catalunya: "Els que fan costat a Espanya superen els que no"

La líder del PSPV defensa que guanya "la política útil" que "aposta per la convivència", i veu en la victòria dels socialistes l'inici d'una "nova etapa" a la comunitat autònoma

El president de la Generalitat i líder del PP, Carlos Mazón
El president de la Generalitat i líder del PP, Carlos Mazón / Europa Press

La Comunitat Valenciana mirava de reüll este diumenge a Catalunya, que celebrava eleccions autonòmiques. El Partit Socialista de Catalunya ha tret un resultat històric en guanyar per primera vegada en vots i escons (42), mentre que l'independentisme s'ha desunflat i ha perdut la majoria absoluta que ha ostentat durant l'última dècada. En el Partit Popular també estan molt satisfets, ja que és la formació que més creix en suport: l'ha multiplicat per cinc, en obtindre quinze escons pels tres de la convocatòria anterior. Més enllà de les incerteses que deixa el tauler postelectoral pel que fa a la governabilitat a Catalunya, ja que caldran pactes, els dos grans partits valencians d'esquerra i dreta han celebrat els resultats.

El president de la Generalitat i líder del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha afirmat que els comicis celebrats este 12 de maig anaven de "frenar el separatisme i acabar amb el procés", i ha destacat que "els partits que fan costat a Espanya i la Constitució han superat els que no". En un missatge en la xarxa social X, el dirigent popular ha donat l'enhorabona als socialistes catalans per guanyar les eleccions amb 42 escons, i també el PP de Catalunya i el seu candidat, Alejandro Fernández, "per provocar la pujada més gran de tota la nit electoral, en passar de tres a quinze diputats. Per a Mazón, el president del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, "lidera un Partit Popular cada dia més fort".

També s'ha pronunciat en la mateixa xarxa social la secretària general dels socialistes valencians, Diana Morant, qui entén que ha guanyat "la política útil, la que aposta per la convivència i pels avanços a Catalunya i a Espanya". La també ministra de Ciència i Universitats ha donat l'enhorabona al candidat del PSC, Salvador Illa, i ha afirmat que amb la victòria dels socialistes "els catalans deixen clar que volen començar una nova etapa, mirant al futur amb optimisme".

També et pot interessar

stats