Mazón: "Ara amb més raó que mai el protagonisme és de l'Ajuntament de València"

El president de la Generalitat expressa el "suport absolut" a l'estratègia del govern local per a enfrontar la caducitat de l'ATE del València CF

Mazón, aquest divendres en la seu de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV)
Mazón, aquest divendres en la seu de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) / À Punt NTC

Suport total de la Generalitat a l'Ajuntament de València en l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) del València CF, que el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) ha donat per caducada en una sentència difosa aquest divendres després de constatar que el club va incórrer en diversos incompliments del pla urbanístic. La decisió judicial avala la decisió del govern valencià de denegar la pròrroga a aquest mecanisme que s'havia concedit per a construir el nou Mestalla, paralitzat des de fa quinze anys, i aboca ara a l'equip dirigit per Peter Lim a negociar amb el consistori les noves condicions urbanístiques per a les obres del futur estadi. El rellotge corre, especialment si volen que estiga enllestit abans del Mundial del 2030.

Preguntat pocs minuts després de fer-se pública la resolució, que encara no és ferma, el cap del Consell, Carlos Mazón s'ha mostrat caut i no ha volgut entrar a valorar-la en profunditat. Però ha deixat clar que el seu equip de govern dona un "suport absolut" a l'estratègia municipal en aquest litigi. "Estarem, com sempre, a disposició de l'alcaldessa de València per a la resolució, avanç i tractament d'aquesta qüestió", ha apuntat Mazón, que ha remarcat també que ara s'obri una etapa en què les regnes del procés les ha de portar la ciutat: "Ara, amb més raó que mai, el protagonisme és de l'ajuntament", ha dit.

Així, el president valencià confirma el que ja fixa la sentència: que l'interlocutor principal per al València CF ha de ser el govern local de la ciutat, que dirigeix la popular María José Catalá. Amb l'ATE, era la Generalitat l'autoritat competent en matèria urbanística pel que fa al nou Mestalla, però sense ella passa a ser l'Ajuntament de València.

També et pot interessar

stats