Mazón apel·la a la serenitat, generositat i unió de la Comunitat Valenciana per a abordar els reptes del 2024

El president de la Generalitat demana en el seu primer discurs de Cap d'Any solucions al dèficit hídric i a l'infrafinançament i ho reivindicarà "amb rigor, perspectiva d'Estat i sense privilegis"

Missatge de Cap d'Any del President de la Generalitat, Carlos Mazón

Carlos Mazón ha pronunciat a les dues de la vesprada el seu primer discurs institucional de Cap d'Any com a president de la Generalitat a través de les càmeres d'À Punt. El cap del Consell ha triat el castell de Santa Bàrbera d'Alacant, un dels punts emblemàtics de la ciutat, per a pronunciar aquest missatge. Durant la intervenció, Mazón ha apel·lat a la serenitat, la generositat i la unió de tota la Comunitat Valenciana per tal d'abordar els reptes del 2024.

Ha defés que els valencians tenen el talent i la determinació necessària per a continuar avançant i "tot allò que ens puga ser negat, ho reivindicarem com sempre hem fet: amb rigor, amb perspectiva d'Estat i sense privilegis".

La conjuntura actual exigeix a tots "serenitat i dedicació", segons el president. "És l'hora de comprometre'ns amb la trobada i no amb el conflicte. És l'hora de situar-nos i romandre al costat de la generositat, no de la perspectiva unilateral, egoista", ha afegit.

És l'hora de comprometre'ns amb la trobada i no amb el conflicte. És l'hora de situar-nos i romandre al costat de la generositat, no de la perspectiva unilateral, egoista

Demana "solucions" al dèficit hídric i a l'infrafinançament

Així doncs, ha indicat que té la seguretat que, encara que ho intenten, "no aconseguiran desviar" els valencians d'aquest propòsit. "Perquè volem solucions al dèficit hídric, a l'infrafinançament, i així ho exigirem, des del rigor que les sustenten, i no tenen un altre objectiu que evitar que puga haver-hi ciutadans de primera o de segona".

El cap del Consell ha remarcat que és una obstinació personal que la Comunitat Valenciana siga un "espai de serenitat" i també un espai "lliure de violència". Per això, ha recordat totes aquelles dones que no podran estar amb nosaltres, víctimes de la violència que s'exerceix contra elles. "Ens fa mal, i volem que l'any pròxim aquesta plaga desaparega de les nostres vides: estem compromesos amb això".

Per un treball "fructífer i eficaç fugint de les picabaralles"

En el seu discurs, Mazón ha mostrat l'objectiu que, a la Comunitat Valenciana, aquests anys no siguen anys de picabaralles, sinó de treball fructífer i eficaç.

"És el que els nostres regants esperen perquè continuem sent l'horta d'Europa. És el que exigeixen les empreses per a implantar els projectes, tindre bones connexions com les del corredor mediterrani o l'ampliació del port de València, i un entorn d'estabilitat energètica. I és el que ciutadans i empreses volen i necessiten perquè l'Administració siga senzilla, fàcil i eficaç".

Finalment, ha desitjat a tots "molt bones festes i feliç any nou 2024".

També et pot interessar

stats