Mazón anuncia que el Consell “desplegarà totes les accions legals possibles” contra les “retallades d'aigua”

“Sánchez ha creat el deute hídric amb la Comunitat Valenciana”, ha assegurat el president de la Generalitat

Carlos Mazón en una imatge d'arxiu
Carlos Mazón en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat aquest dissabte que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “ha creat el deute hídric amb la Comunitat Valenciana, per la qual cosa aquest Consell desplegarà totes les accions legals possibles per a defensar als regants contra les retallades indiscriminades d'aigua per part del govern central”.

Aquestes declaracions s’han produït després de l’anunci que el govern estatal ha autoritzat transvasar quinze hectòmetres cúbics del Tajo al Segura, d’un màxim de vint previst per a una situació hidrològica excepcional com l’actual.

“No tolerarem que es continue retallant l'aigua que necessita la nostra terra sense fonaments tècnics i només per motius polítics. Ja no es tracta d'un menyspreu, és un insult pels nivells d'injustícia que suposa per als interessos i per a l'agricultura de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat el cap del Consell.

“Al deute per l'infrafinançament autonòmic s'uneix ara el deute hídric amb la nostra terra”, ha etzibat, un fet que ha remarcat que no tolerarà. Així, el president Mazón ha parlat d’un “nou enemic” i s’ha compromés a defensar els interessos de “valencians, alacantins i castellonencs”. 

El PSPV-PSOE acusa Mazón de mentir

La síndica del PSPV-PSOE, Rebeca Torró, ha respost a aquestes declaracions de Mazón i ha acusat el president de mentir. Així, ha posat l’accent en el fet que “Rajoy retallà el cabal a 829 hectòmetres. Van ser els governs de Pedro Sánchez i Ximo Puig que el van augmentar a 1.230 [hectòmetres]”.

Quant a l’ús del terme “deute”, la portaveu socialista ha assegurat que el 72% del deute valencià en l’actualitat ha estat generat per les “martingales de Camps, Zaplana i companyia”. 

Torró ha instat a Mazón a “posar-se a treballar” i li ha retret que la portaveu del Consell, Ruth Merino, haja “reconegut que no té cap projecte per al model de finançament de la Comunitat Valenciana”. 

També et pot interessar

stats