Mazón acudirà dilluns al Senat a "defensar la igualtat dels espanyols i la Constitució"

El cap del Consell participarà en la comissió de les comunitats autònomes, on s'analitzarà l'impacte econòmic de la llei d'amnistia, perquè "a la Comunitat Valenciana hi ha cinc milions d'espanyols que mereixen que se'ls defense"

El president de la Generaltiat, Carlos Mazón, en una imatge d'arxiu
El president de la Generaltiat, Carlos Mazón, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 d'abril 2024 - 13:03 Actualitzat: 04 d'abril 2024 - 14:46

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, acudirà dilluns que ve a la comissió general de les comunitats autònomes del Senat, on s'analitzarà l'impacte econòmic de la llei d'amnistia, per a "defensar la igualtat de tots els espanyols, l'estat de dret i la Constitució espanyola".

En declaracions als mitjans de comunicació, Mazón ha assenyalat que li sembla "molt bé" que també acudisca al Senat el seu homòleg català, Pere Aragonès, perquè considera "una bona notícia" que "de tant en tant" el president català acostume a anar on van els altres presidents autonòmics.

Mazón ha destacat que en la Comunitat Valenciana hi ha cinc milions d'espanyols "que mereixen que se'ls defense", i ha recordat que els presidents de les comunitats autònomes quan juren el càrrec accepten la representació de l'Estat en el seu respectiu territori.

"Jo també accepte la representació de l'Estat des de la Comunitat Valenciana, amb una vocació de país, amb una vocació d'igualtat, justícia i Constitució entre els espanyols", ha manifestat el president. Mazón també ha afegit que no sap si Aragonès anirà al Senat el dilluns per a fer el mateix.

Aragonès anirà al Senat a "trolejar" el PP

Després de conéixer que Aragonès ha afirmat que anirà al Senat a "trolejar" el PP, Mazón ha afirmat que li sembla "inadmissible" que un president autonòmic utilitze eixe llenguatge, la qual cosa evidencia "el nivell de la política separatista catalana, al costat de la del Govern d'Espanya".

Ha considerat cridaner que el millor que tinga un president separatista per a fer campanya electoral sobre Catalunya siga anar-se'n a Madrid, i ha insistit que ell acudirà al Senat a defensar la igualtat entre tots els espanyols, a dir que "qui la fa, l'ha de pagar en l'estat de dret i que cal donar explicacions".

Segons Mazón, la cohesió, la unitat i la coordinació dins de la singularitat de cada territori d'Espanya són "intocables" i una assignatura que ja es va aprovar el 1978 "amb matrícula d'honor" mitjançant la Constitució. Un assoliment que ara es vol posar "boca avall" a través "del xantatge, l'amenaça" i l'interés d'"un sol senyor" per mantindre's en el poder.

També et pot interessar

stats