Mata respon a Oltra: “Les mesures les pren el govern valencià”

Segons el síndic socialista, quan la vicepresidenta taxa d'insuficients les últimes restriccions anti-Covid no representa la coalició Compromís.

El síndic socialista a les Corts i sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata

El síndic socialista a les Corts i sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha defensat aquest dissabte les darreres mesures restrictives anunciades per a frenar la corba de contagis. Mata ha afirmat que s'han pres decisions d’acord amb les recomanacions dels epidemiòlegs i ha puntualitzat que “les mesures les pren el govern valencià” i que “ni Compromís ni cap altra força política ha proposat coses diferents”.

El síndic ha contestat així a les declaracions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que aquest divendres ha defensat en A la Ventura el tancament dels bars i restaurants, com han fet comunitats autònomes com el País Basc i Múrcia i països com Alemanya, França i Bèlgica.

Pel que fa a la relació entre el PSPV i Compromís, Mata ha assegurat que és excel·lent, tot i que puntualment Oltra “pot veure les coses d'una altra manera”. A més, el síndic ha garantit que el Consell prendrà mesures més dures si cal i ha recordat que el govern valencià ja va anticipar-se durant la primera onada i ho tornarà a fer si la situació epidemiològica canvia.

Dalmau apel·la a la unitat del Botànic

El vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha apel·lat a la unitat del govern de coalició. Dalmau ha emfatitzat que les persones “han de ser el centre del govern del Botànic” i ha afirmat que no és el moment de primar interessos partidistes” i “personalismes”.

Ciutadans i els pressupostos valencians

Oltra també ha assegurat aquest dissabte que l’acostament del PSPV a Ciutadans en les negociacions dels pressupostos allunya els objectius que Compromís es marca en els comptes de la Comunitat Valenciana.

Mata, però, celebra que la formació liberal haja “revisat les seues posicions” tant al Congrés com a les Corts pel que fa als pressupostos estatals i autonòmics. En aquesta línia, el socialista ha assegurat que no s’apujaran impostos a les classes mitjanes com ja es va acordar en el pacte de reconstrucció i ha qüestionat que Compromís i Unides Podem consideren un “perill” que es negocien amb Ciutadans els comptes autonòmics.

També et pot interessar

stats