Mas replica a Feijóo que no hi haurà un nou finançament "fins que el PP vulga"

La vicepresidenta del Consell retrau al nou líder dels populars que el seu partit "passe el mort" quan té la responsabilitat i el repta a aclarir "quin és el seu model"

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, aquest divendres des d'Alacant
La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, aquest divendres des d'Alacant / À Punt NTC

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha replicat aquest divendres al líder nacional del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, que no hi haurà un nou finançament autonòmic "fins que el PP vulga" i l'ha reptat que revele "quin és el seu model" i si tenen "un únic posicionament" en el partit. Amb aquestes paraules ha respost les declaracions que el dirigent gallec va fer la vespra durant una visita a València, quan va assegurar que no es reforma el sistema en aquesta legislatura perquè el govern espanyol no pot tirar-la avant "sense el vistiplau d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el seu soci parlamentari". "Mentre ERC no diga que sí, no hi haurà un nou model de finançament en aquesta legislatura", va assenyalar Feijóo.

Durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, que s'ha celebrat a Alacant, Mas ha apuntat que la resposta a quan hi haurà un nou model "es pot resumir en: 'fins quan el PP vulga'". "Aquest és titular que ha de dir Feijóo", ha recalcat. I ha recordat que el PP governava amb majoria absoluta el 2014 —quan va caducar l'actual sistema— i que ja hi havia "un problema d'infrafinançament per a diverses comunitats damunt de la taula", que podria haver solucionat en tindre "totes les facilitats del món, però no va voler moure ni un dit".

Per això, la vicepresidenta valenciana ha criticat que Feijóo tracte ara de "passar el mort a un altre grup del Congrés quan és aquest el que té la responsabilitat no sols el 2014, sinó ara mateix", perquè és el principal partit de l'oposició. Així, ha reptat el president del PP a dir "quin és el seu propi model de finançament" i ha qüestionat "si ara mateix és capaç de dir quin és l'únic posicionament del PP".

"Si és capaç de dir-ho, perfecte, perquè suposarà el primer pas per a poder començar a debatre aquesta nova reforma, però si no és capaç de defensar una única posició, continuarem paralitzats, en aquest cas per culpa del PP, i la Comunitat Valenciana continuarà infrafinançada perquè el PP no té una posició única o no la vol dir abans de les pròximes eleccions autonòmiques de maig del 2023", ha postil·lat.

En la sessió d'aquest divendres, el govern del Botànic ha donat llum verda a la creació de la Societat Valenciana d'Inspecció Tècnica de Vehicles, la nova entitat mercantil pública que gestionarà la prestació del servei de les ITV i que dependrà de la Generalitat. També s'ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Innovació i el Centre d'Investigació de l'Envelliment (ICAR) per a impulsar la posada en marxa i el desenvolupament d'investigacions multidisciplinàries sobre aquesta qüestió per a millorar la salut i les condicions de vida a causa de l'augment de la longevitat de la població.

També et pot interessar

stats