Mas demana rebaixar el "soroll" sobre la implantació de renovables

La vicepresidenta del Consell admet que es pot "millorar" la seua tramitació i assegura que l'objectiu el 2030 és aconseguir els 6.000 megavats instal·lats

La vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat valenciana, Aitana Mas
La vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat valenciana, Aitana Mas / Europa Press

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha demanat rebaixar el "soroll" al voltant de la implantació de renovables al territori, un element de discòrdia entre els tres grups del Botànic, encara que ha admés que es pot "millorar" la seua tramitació.

Així s'ha pronunciat la vicepresidenta en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha indicat que la Comunitat Valenciana té instal·lats ja 1.000 megavats i que l'objectiu el 2030 és aconseguir els 6.000, per la qual cosa queden set anys per a implantar els altres 5.000. "Estem en xifres superiors a comunitats com Madrid i Catalunya", ha manifestat.

Mas ha admés, no obstant això, que "hi ha possibilitats de millorar la tramitació", però "s'està intentant coordinar les tres conselleries competents en la matèria", i ha subratllat la dificultat que això comporta. Així mateix, ha assenyalat que s'ha incrementat el personal.

La vicepresidenta ha remarcat que cal establir una coordinació entre la preservació del paisatge i "caminar amb fermesa i contundència per a instal·lar els 5.000 megavats que queden", i ha assenyalat que "ara sí que" treballen "de la manera més coordinada possible".

D'altra banda, Mas ha assegurat que no veu especial "tensió" a les Corts entre els grups del Botànic, sinó que veu un "debat al voltant de propostes", mentre que ha considerat que l'oposició s'encarrega de generar "brega per brega". "Em va avergonyir la sessió de control d'ahir", ha manifestat.

La titular d'Igualtat ha insistit que els partits del Botànic estan "debatent sobre qüestions concretes que afecten la ciutadania" i ha manifestat que aquests arguments "haurien de prevaldre sempre per damunt del soroll i d'unes distorsions no pròpies d'un parlament", ha dit en referència a l'actitud de la bancada de la dreta.

També et pot interessar

stats