Marzà: “No som Sumar, som Compromís. Ens adscriurem al grup de l’Aliança Lliure en el Parlament Europeu”

Un dels dos candidats al número tres de la coalició per a les europees garanteix a l’electorat valencià una representació directa dels seus interessos durant cinc anys

Vicent Marzà escolta una de les preguntes que li han plantejat durant l'entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“No som Sumar ni ho serem. Som Compromís i cooperem amb altres forces que fan coses paregudes a les nostres, però ens devem únicament als valencians. Compromís tindrà directament la representació al Parlament Europeu, sense passar per Sumar, i s’adscriurà al grup parlamentari de l'Aliança Lliure Europea, que són els nostres partits homòlegs a Europa”.

Este és el full de ruta de la formació taronja, que s’integrarà en la candidatura de Sumar per a les eleccions europees del pròxim 9 de juny, segons ha desvelat Vicent Marzà, un dels candidats a les primàries per a ocupar el número tres de la llista de Sumar, en Les notícies del matí.

Preguntat per la desconfiança que, per a alguns, desperta el projecte polític que lidera Yolanda Díaz, la coalició Sumar, especialment després dels últims comicis autonòmics (cal recordar que Sumar s’ha quedat fora del Parlament gallec i que únicament ha aconseguit un escó al basc), Marzà ha garantit que els interessos valencians estaran representats.

Després de l’acord que han tancat Sumar i Compromís, que implica la integració de la formació valenciana en esta coalició, Vicent Marzà és, juntament amb Jordi Sebastià, l'altre candidat a ocupar el tercer lloc de la llista de Sumar per als comicis europeus.

En este sentit, i arran d'esta integració, l’exconseller de Cultura ha remarcat que Compromís tindrà el tercer lloc “en una llista de coalició de partits d’esquerres i que tindrà representació directa dels valencians durant cinc anys”.

“Tindrem un eurodiputat al Parlament Europeu representant els interessos exclusivament dels valencians i les valencianes, en un grup parlamentari amb companys com nosaltres" —en referència a l'Aliança Lliure Europea— "i serà l’eurodiputat de Compromís que votarà la gent del País Valencià perquè estiga representat a Europa”, ha manifestat Vicent Marzà.

Així mateix, qui també és portaveu adjunt de Compromís a les Corts, ha remarcat que este sistema de representació era un dels requisits que va posar la formació per a integrar-se en la candidatura de Sumar. “Si hagueren sigut unes altres condicions, no haguera fet el pas”, ha afegit durant la seua intervenció en Les notícies del matí

També et pot interessar

stats