Marlaska destitueix el cap d'Informació de Policia i el cap de Navarra per insults a polítics en Twitter

Germán Castiñeira i Daniel Rodríguez López abandonen el cos de policia.

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska.
El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destituït aquest dimarts el cap d'Informació de la Policia, Germán Castiñeira, i el cap superior de Policia a Navarra, Daniel Rodríguez López, després de fer-se públic que aquest últim va llançar insults contra polítics d'esquerra a través d'un compte anònim en Twitter. De fet, Rodríguez López ha presentat la dimissió abans que li comunicaren oficialment que el destituïen, segons fonts del Ministeri d'Interior.

La dimissió del cap de Policia de Navarra arriba després que es feren públiques el missatges des d'un perfil anònim insultant representants polítics de Podem i de diferents formacions nacionalistes, i enaltint el colpista Antonio Tejero o el líder de Vox, Santiago Abascal.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari general de Podem a la ciutat de Madrid, José Julio Rodríguez; el PNB; el diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, o la presidenta de Navarra, Uxue Barkos, són objecte de les desqualificacions de Rodríguez López.

Castiñeira, per la seua banda, és el comissari d'Informació i, per tant, fins al moment màxim responsable de la lluita antiterrorista. Va ser nomenat per l'exministre popular Juan Ignacio Zoido. Des de la seua arribada a Interior, Marlaska ha recuperat la figura del director adjunt operatiu (DAO) i ha renovat la cúpula de la policia.

El passat 17 d'octubre es va desituir el subdirector del Gabinet Tècnic de la Policia, José Manuel Pérez Pérez, per convidar a un acte a qui va ser director de la institució, Juan Cotino, processat per casos de corrupció de la seua etapa com a dirigent a València.

També et pot interessar

stats