Marlaska compareixerà per a donar explicacions sobre la mort d'un migrant al CIE de Sapadors

El ministre haurà d'informar sobre l'estat del Centre d'Internament d'Estrangers de Sapadors a l'agost.

Marlaska informarà sobre l'estat del Centre d'Internament d'Estrangers de Sapadors a l'agost
Marlaska informarà sobre l'estat del Centre d'Internament d'Estrangers de Sapadors a l'agost / Ballesteros (Efe)

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha convocat la primera reunió de la Diputació Permanent d'aquesta legislatura, que ha decidit  cridar a comparéixer a l'agost el ministre de l'Interior Fernando Grande-Marlaska perquè informe sobre l'estat del Centre d'Internament d'Estrangers de Sapadors, a la ciutat de València, després que un migrant del Marroc se suïcidara en aquestes instal·lacions al juliol.  

A conseqüència de la mort del jove, la plataforma CIE No va exigir les compareixences del ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, i del delegat de govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio. Marlaska ha rebutjat la petició de crear una compareixença d'urgència i ha dit que oferirà les explicacions pertinents una vegada s'haja constituït oficialment la Comissió d'Interior.  

Segons CIE No, abans de morir, l'home va redactar una petició a la direcció del centre per a denunciar agressions i que patia dolors per les lesions. Per això  demana que la investigació contemple la denúncia que el jove va fer abans de morir, que es revisen tots el vídeos gravats pel circuit de càmeres del centre, i que es tinguen en compte els testimoniatges dels altres interns. 

Aquest dijous, la Unió d’Associacions Marroquines de la Comunitat Valenciana i la campanya CIE No han convocat una concentració a la porta del centre d’internament i han convidat la ciutadania a sumar-se vestida amb roba blanca, en senyal de dol, i una flor per a “exigir justícia”. Amb aquest gest es pretén, segons fonts de l’organització, “reclamar que s’aclarisca què ha ocorregut, determinar les responsabilitats i sancionar els culpables”. 

També et pot interessar

stats