El marit de Cospedal nega qualsevol vincle amb el cas Kitchen, però reconeix una relació amb Villarejo

López del Hierro declara que, per cortesia, van prometre al comissari encàrrecs que no li consta que es feren, encara que diu que ell no tènia capacitat perquè no era militant del PP

Ignacio López del Hierro a la seua arribada a l'Audiència Nacional aquest dimecres
Ignacio López del Hierro arribant a l'Audiència Nacional aquest dimecres / Fernando Alvarado (Efe)

Ignacio López del Hierro, empresari i marit de l'ex-secretària general del PP María Dolores de Cospedal, ha assegurat aquest dimecres al jutge que investiga l'operació Kitchen que desconeixia l'existència del presumpte espionatge parapolicial a l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas, encara que sí ha reconegut contactes amb l'excomissari José Manuel Villarejo, al qual coneixia des de feia anys.

L'empresari, imputat en aquesta peça separada del cas Tàndem, ha negat davant el titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castelló, qualsevol vincle amb la Kitchen, asseverant que no va tindre cap participació en l'operació. En concret, ha indicat que no va intervindre de cap manera en la captació del xofer dels Bárcenas com a espia per a la trama.

No obstant això, sí que ha admés que tenia una relació amb Villarejo que ha definit com a "personal però lleugera", segons fonts jurídiques. Ha contat que un advocat els va presentar en els anys 90 i que va reprendre el contacte anys després. Ha confirmat, tal com ja va exposar la seua dona dimarts, que el 2009 va haver-hi una reunió del matrimoni amb l'excomissari a la seu del PP a Génova, encara que ha dit que no recorda si va ser quan li'l va presentar a ella.

Sobre els motius, que, conforme al relat de Cospedal, eren que Villarejo els donara informació sobre les filtracions a la premsa relatives al partit i a ella, López del Hierro ha contestat que no li consta que el vertader objectiu fora que l'expolicia els mantinguera al corrent de la investigació sobre el cas de corrupció Gürtel.

Interrogat sobre si va haver-hi encàrrecs a Villarejo, l'empresari ha explicat que, com a norma de cortesia, se li va dir que alguna vegada se li encomanaria algun treball, si bé ha matisat que no li consta que realment se li acabara demanant i, en tot cas, ha subratllat que ell no tenia capacitat per a fer-ho perquè no era militant del PP.

Per la seua banda, José Luis Ortiz, l'antic cap de gabinet de Cospedal, que també ha declarat aquest dimecres com a imputat, ha assenyalat que va haver-hi prop d'una desena de reunions entre l'ex-secretària general del PP i Villarejo, detallant que ell mateix s'ocupava de recollir-lo amb cotxe a la plaça de Colón per a entrar pel garatge a la seu del PP i pujar-lo al despatx de l'exministra de Defensa.

També et pot interessar

stats